Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Opinie o hosting.linux.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracając do tematu zakupu, dziwi mnie tylko to, że portal związany z Linuksem został od tak ubity. Sprawdziłem sobie z ciekawości, bo tak mi się wydawało, że on już był za moich młodzieńczych lat, i się okazało, że istniał od 2001 roku. Szkoda trochę, że wraz z wciągnięciem hostingu, ucierpiał tak długo budowany i pielęgnowany projekt.

Opublikowano (edytowane)

Też trochę nie rozumiem, idealny blog pod zaplecze, domena bezcenna, sam portal miał 3-krotnie więcej wejść organicznie niż hosting, dziwne te Wasze ruchy SEO @itomek po co to ubiliście? Ostatnio sobie z ciekawości wrzuciłem pod porównywarkę przeróżne fora i stronki związane z hostingiem, ciekawy jest dla mnie ten 2-krotny wzrost orgraniczny z przełomu marca na kwietnia, czyżby to wtedy już zaczęły być poczyniane przygotowania pod przejęcie? 

image.thumb.png.f9cd0be551f705342f5394727e51ecf5.png

Za to @home_pl tutaj gratulacje w Wasze ręcę i zespołu od SEO, Was też obserwuję, nie wiem jaka agencja Was obsługuje, ale w SEO naprawdę robicie bezbłędną robotę.

Edytowane przez sempre
  • Lubię 1
Opublikowano

To akurat bardzo proste. Jak przejmujesz istniejący biznes, timing ma znaczenie. W końcu musisz zadbać o setki zadań + zmienić ofertę ;) 

Wykorzystanie portalu zostawiasz sobie na później.

Opublikowano
W dniu 30.09.2024 o 06:53, BartekSz napisał(a):

Wracając do tematu zakupu, dziwi mnie tylko to, że portal związany z Linuksem został od tak ubity. Sprawdziłem sobie z ciekawości, bo tak mi się wydawało, że on już był za moich młodzieńczych lat, i się okazało, że istniał od 2001 roku. Szkoda trochę, że wraz z wciągnięciem hostingu, ucierpiał tak długo budowany i pielęgnowany projekt.

Niektórzy już płaczą, że doszło do tego. Niektórzy dostaną kubeł zimnej wody na twarz, poczują to co ludzie zmuszeni współpracować z polskimi hostingami.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, st220 napisał(a):

Niektórzy już płaczą, że doszło do tego. Niektórzy dostaną kubeł zimnej wody na twarz, poczują to co ludzie zmuszeni współpracować z polskimi hostingami.

Cześć! Poniżej przesyłamy treść naszego komentarza, który opublikowaliśmy wczoraj pod filmem, ale który do teraz niestety nie jest widoczny:

Szanowny Panie,

doceniamy i szanujemy wszelkie inicjatywy związane z propagowaniem informacji technologicznych. Na przestrzeni lat, NetArt Group wielokrotnie wspierał inicjatywy tego typu, zawsze wychodząc naprzeciw oczekiwaniom społeczności, które gromadziły się wokół nich.

Działalność spółki ABCOM sp. z o.o. obejmuje świadczenie usług hostingowych oraz rejestrację domen internetowych. Wszelkie dodatkowe aktywności podlegają weryfikacji i o ich utrzymaniu bądź nie spółka podejmuje na bieżąco decyzje. Każdy temat wymaga dokładnej analizy, obejmującej przede wszystkim potrzebę i oczekiwanie dostarczania określonych rozwiązań.

Klienci linux.pl otrzymują wsparcie techniczne i odpowiedzi na zadawane pytania zawsze w najkrótszym możliwym czasie. Konieczne jest jednak zwrócenie uwagi na fakt, że w przypadku tematów wymagających dodatkowej weryfikacji, takich jak umowy sponsoringowe, czas odpowiedzi na pytania może się wydłużyć. W przypadku Pana wiadomości mailowej, którą otrzymaliśmy w piątek 27.09.2024 o godz. 22:10, odpowiedź została udzielona w sobotę 28.09.2024 o godz. 6:56. Poprosiliśmy wówczas Pana o cierpliwość w oczekiwaniu na dalsze informacje wyjaśniające kwestie, o jakich pisał Pan w swojej korespondencji. Potwierdzamy, że odniesiemy się do nich przed 18 października 2024r. Liczymy na zrozumienie i podkreślamy, że Pana usługi, których sponsoring realizowany jest przez linux.pl, pozostają aktywne, a wszelkie kwestie związane z zasadami współpracy między Panem a linux.pl będą podlegały partnerskim ustaleniom, respektującym zasady dobrej współpracy.

Niniejszą wiadomość prześlemy do Pana także w odpowiedzi na zgłoszenie, które ma Pan u nas otwarte.

Pozdrawiamy,
zespół linux.pl

Edytowane przez linux.pl
Opublikowano

Kanon dobrych praktyk wiele rzeczy wskazuje.

Tutaj stało się natomiast (poza opisywaną na filmie współpracą) tyle, że portal i forum zniknęły nagle i przekierowują na stronę sprzedającą hosting. Wydaje mi się, że gdyby coś miało być zamykane, to można to zrobić trochę inaczej niż "odpinając wtyczkę". 

Co najgorsze sporo osób korzystało z maila w domenie @linux.pl i obstawiam że tu także wtyczka zostanie niebawem odpięta.

Ktoś powie że to potężny biznes i tak działa, no ale w społeczeństwie wokół którego hosting linux.pl powstał, raczej nie będzie dobrych ocen względem nowego nabywcy. Ale najwyraźniej nabywcy na tym nie zależy.

• Lubię 2
Opublikowano
15 minut temu, theqkash napisał(a):

Ktoś powie że to potężny biznes i tak działa, no ale w społeczeństwie wokół którego hosting linux.pl powstał, raczej nie będzie dobrych ocen względem nowego nabywcy. Ale najwyraźniej nabywcy na tym nie zależy.

Kij ma dwa końce; oprócz nabywcy który postępuje jak postępuje, jest jeszcze sprzedający ten biznes.
I w mojej ocenie to właśnie do niego trzeba kierować główne pretensje i zarzuty o olewanie / sprzedanie / zdradzenie społeczności.

Opublikowano

Jasna sprawa. Natomiast tak czy inaczej myślę, że żadna poważna firma by nie kupiła firmy hostingowej działającej na subdomenie, dając możliwość wstawiania czegokolwiek pod główną domeną. :)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, theqkash napisał(a):

Jasna sprawa. Natomiast tak czy inaczej myślę, że żadna poważna firma by nie kupiła firmy hostingowej działającej na subdomenie, dając możliwość wstawiania czegokolwiek pod główną domeną. :)

Pytanie za tem nasuwa się samo. Czy netart jest poważną firmą, bo patrząc po ostatnich przejęciach i praktykach stosowanych przez tą spółkę, mam mieszane uczucia. Pomijam fakt złego traktowania klientów z przejętych firm hostingowych, zawyżania cen usług, mydlenia oczu, robienia problemów z kodami AuthInfo itd., no ale kupili serwis, który w zasadzie kręcił się wokół tematów Linuksowych, miał swoje forum, bloga, pocztę elektroniczną i ogólnie community, a tutaj nagle takie chocki klocki i brutalne ubicie całego serwisu, żeby finalnie ładowała się strona z ofertą hostingową. Patrząc na to z boku, naprawdę źle to wygląda. Hosting w zasadzie był tutaj dodatkiem do całości.

Edytowane przez BartekSz
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, BartekSz napisał(a):

Pytanie za tem nasuwa się samo. Czy netart jest poważną firmą, bo patrząc po ostatnich przejęciach i praktykach stosowanych przez tą spółkę, mam mieszane uczucia. Pomijam fakt złego traktowania klientów z przejętych firm hostingowych, zawyżania cen usług, mydlenia oczu, robienia problemów z kodami AuthInfo itd., no ale kupili serwis, który w zasadzie kręcił się wokół tematów Linuksowych, miał swoje forum, bloga, pocztę elektroniczną i ogólnie community, a tutaj nagle takie chocki klocki i brutalne ubicie całego serwisu, żeby finalnie ładowała się strona z ofertą hostingową. Patrząc na to z boku, naprawdę źle to wygląda. Hosting w zasadzie był tutaj dodatkiem do całości.

Napisz proszę do nas przez PW, jakie usługi posiadasz w linux.pl. Sprawdzimy Twoje zgłoszenia, bo nie chcielibyśmy, aby w wątku o opiniach na temat usług hostingowych linux.pl pojawiały się informacje o tym, że ktoś jest z nich niezadowolony, a my nawet nie wiemy, o jakie usługi chodzi. Skoro jest to temat o opiniach na temat usług hostingowych, chcielibyśmy mieć możliwość ustosunkować się do tego. Dzięki!

Edytowane przez linux.pl
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, linux.pl napisał(a):

Napisz proszę do nas przez PW, jakie usługi posiadasz w linux.pl.

A to trzeba posiadać jakieś usługi żeby móc napisać że przejęliście działający serwis przy którym działała firma hostingowa i go zrównaliście z ziemią żeby przerzucić tam ofertę hostingową? 

• Lubię 4
  • Super! 3
Opublikowano
19 minut temu, linux.pl napisał(a):

Napisz proszę do nas przez PW, jakie usługi posiadasz w linux.pl. Sprawdzimy Twoje zgłoszenia, bo nie chcielibyśmy, aby w wątku o opiniach na temat usług hostingowych linux.pl pojawiały się informacje o tym, że ktoś jest z nich niezadowolony, a my nawet nie wiemy, o jakie usługi chodzi. Skoro jest to temat o opiniach na temat usług hostingowych, chcielibyśmy mieć możliwość ustosunkować się do tego. Dzięki!

Za taką odpowiedź powinien być BAN! Typowe netartowe wymijające odpowiedzi.

Opublikowano
12 minut temu, theqkash napisał(a):

A to trzeba posiadać jakieś usługi żeby móc napisać że przejęliście działający serwis przy którym działała firma hostingowa i go zrównaliście z ziemią żeby przerzucić tam ofertę hostingową? 

Pod marką linux.pl oferowane są usługi hostingowe, których to usług dotyczy ten wątek. Nie dotyczy on zawartości strony pod domeną linux.pl. A jeżeli dodatkowo ktoś napisał o złym traktowaniu klientów, chcielibyśmy wiedzieć, skąd taka opinia, jakiej sytuacji dotyczy. Dzięki dokładnej wiedzy, możemy się do takich komentarzy odnieść.

Zespół linux.pl jest w 100% zaangażowany w dostarczanie wysokiej jakości hostingu, z którego każdy nasz Klient będzie zadowolony. Dlatego też między innymi jesteśmy na forum.rootnode.pl.

Opublikowano

@linux.pl prośba o nie wywracanie kota ogonem, to nie miejsce na to, ani na te netartowe gierki słowne. 

Wszyscy wiedzą o czym mowa, więc nie róbcie przynajmniej tutaj z ludzi idiotów. 

• Lubię 5
Opublikowano

@linux.pl nie ukrywam, ale spodziewałem się po Was takiej korpo wymijającej odpowiedzi. Nie muszę być użytkownikiem usług serwisu, który i tak zabiliście. Zresztą, ja już przez netart w tym roku przeszedłem, jak został wchłonięty w Wasze szeregi atthost. Wystarczy mi bicia się z koniem. Jednakże, tutaj dodatkowo rozmawiamy o serwisie, który po prostu wyrzuciliście do śmieci. Szkoda, bo czy to blog, czy forum, były ciekawym miejscem, sam niejednokrotnie się zaczytywałem tam, ale Wy to zabiliście. O tym, że linux.pl miał w subdomenie hosting dowiedziałem się przez to forum, a dokładniej przez użytkownika
@sempre , który wypowiadał się korzystnie o opcji resellerskiej oferowanej przez poprzedniego właściciela. No cóż, trzeba się z tym pogodzić. Firmę netart takie twory nie interesują, więc o czym my tutaj rozmawiamy ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Godzinę temu, zajcev napisał(a):

@linux.pl - I jak tam sytuacja z forum? już wiecie czy to przywrócicie? trochę czasu już minęło a forum i portalu jak nie było tak nie ma.

Z tego co pisali / mówili gdzieś w eterze, nie będzie ani forum ani portalu.

Opublikowano
W dniu 3.10.2024 o 08:38, linux.pl napisał(a):

Klienci linux.pl otrzymują wsparcie techniczne i odpowiedzi na zadawane pytania zawsze w najkrótszym możliwym czasie.

No to już wiem co oznacza to "7" we wsparciu 24/7.

7 (siedem) DNI zamykaliście moje konto z nieaktywnymi usługami. Coś co powinno trwać 5 minut trwało cały tydzień. Nie wymagało to dodatkowej weryfikacji, bo na koncie nie było, ani domen, ani aktywnych usług, zresztą zgłoszenie było z panelu, więc nikt nie podszywał się pod mojego maila. Zresztą nawet tego nikt nie weryfikował innym kanałem.

Dla uwiarygodnienia:  zgłoszenie  #390914.

Nikt jak nazwa.pl nie potrafi obrzydzić polskich firm hostingowych.

• Lubię 1
Opublikowano

Zamknięcie konta, ze względu na konieczność właściwego postępowania z informacjami księgowymi, w tym fakturami VAT, może trwać nieco dłużej. Przepraszamy za niedogodność.

Opublikowano

Na rzeczonym forum w ostatnim miesiącu działalności pojawiło się zaledwie kilka postów. To już był zmierzch projektu i nie jest pewne, czy wygasająca społeczność byłaby zainteresowana partycypacją w kosztach utrzymania i administracji w nowym miejscu.

• Lubię 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z forum, wyrażasz zgodę na: Warunki użytkowania, Regulamin, Polityka prywatności.

Proszę nie wysyłać wiadomości na ten adres e-mail: [email protected]