Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do tego po przeszukania listy, zwraca wyniki z nową numeracją Lp, więc wynik np. Hostido nie będzie miał pozycji 40, tylko 1.

• Lubię 1
Opublikowano
W dniu 23.02.2023 o 12:00, Tom X napisał(a):

nie działa poprawnie. Wyszukuje wyłącznie podmioty widoczne na aktualnej podstronie rankingu

A jakiego providera próbujesz wyszukać?

Opublikowano

To ja może także zadam pytanie, bo mnie zawsze intrygowało. Pole "Przyrost aktywnych domen" to jest jakim okresie? Dnia, tygodnia, miesiąca?

Opublikowano
W dniu 24.02.2023 o 16:03, oui napisał(a):

A jakiego providera próbujesz wyszukać?

Na przykład wchodzę na stronę drugą rankingu (czyli na drugą setkę) i wyszukuję:
"of.pl" -> brak
"of" -> brak
"hoste" -> brak

"hetzner" -> brak
"hetzner.com" -> brak
fraza: "ho" nie odnajduje np. "home.pl", "hostinguj.pl" ale "hostowani.pl" już tak.

Opublikowano

@Tom X dzięki za zgłoszenie tego, problem jest w tym że podczas wyszukiwania nie resetuje strony w paginacji 🤦‍♂️
Poprawię to na dniach

@Tweedlex jeżeli chodzi o wypuszczenie samego FE jako open source to myślę że nie byłoby to problemem @theqkash

• Lubię 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś doszło trochę domen (realnie zbliżamy się do całkowitej ilości domen w rejestrze) przez co wzrosty dla części rejestratorów mogą być mocno zawyżone, co wynika wprost z dodania sporej ilości domen naraz. 

• Lubię 2
  • 1 rok później...
Opublikowano

Ranking super sprawa, ale u mnie na Firefoksie 129 (czy to na pececie czy na smartfonie) wygląda tak jak na screenach, czyli na tych elementach jest po prostu zły kolor czcionki.

screenshot-61.png

screenshot-62.png

screenshot-63.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
57 minut temu, someone napisał(a):

Po ostatnich przejęciach nazwy, proszę o aktualizację rankingu o dopisek przy atthost.pl i hostinghouse.pl do jakiej grupy należą.

O TO TO TO!

Opublikowano

prosiłem już wcześniej o aktualizacje tego samego dla:
kylos to grupa lh
thecamels to grupa lh

atthost to grupa nazwa

hostinghouse to grupa nazwa

fajnie byłoby zrobić dodatkowe "grupowanie" typu: pokaż firmy połączone w grupy" - wtedy ranking by wyglądał "inaczej"

• Lubię 2
  • Super! 1
Opublikowano

Dzięki, wprowadziłem zmiany o których piszecie.

Co do "dodatkowego grupowania" to trochę by to rozmyło chyba pozycje i ogólny sens listy jako takiej, natomiast generalnie jeśli któryś z operatorów wpadnie na pomysł wcielenia marki w całości tak jak robi to H88 to wówczas znika z listy i wszystkie domeny przepisujemy do operatora nadrzędnego.

• Lubię 2
Opublikowano

A może po prostu oznaczyć określonymi kolorami firmy należące do jednego właściciela / grupy: np. żółtym cyber_Folks i jego marki, niebieskim lh.pl itp. itd.?

• Lubię 2
Opublikowano (edytowane)

Skonsolidowany TOP5 po przeliczeniu pierwszej strony TOP100:

1. H88    283609
  2. home_pl    281313
  3. aftermarket_pl    217477
  4. NetArt    162069
  5. ovh    153729
Edytowane przez Tom X
Opublikowano
13 godzin temu, theqkash napisał(a):

Dzięki, wprowadziłem zmiany o których piszecie.

Co do "dodatkowego grupowania" to trochę by to rozmyło chyba pozycje i ogólny sens listy jako takiej, natomiast generalnie jeśli któryś z operatorów wpadnie na pomysł wcielenia marki w całości tak jak robi to H88 to wówczas znika z listy i wszystkie domeny przepisujemy do operatora nadrzędnego.

The Camels to chyba LH.pl nie Net Art ?

Zrzut ekranu 2024-09-11 o 15.41.28.png

• Lubię 1
Opublikowano

Swoją drogą - może warto zacząć dodawać również flagi krajów w których są zarejestrowani właściciele danej marki? Home pompuje wyniki do Niemiec, nazwa.pl ma właściciela ze Szwajcarii, aftermarket na Cyprze, OVH wiadomo.

• Lubię 1
Opublikowano
22 minuty temu, Kapitan_Bomba napisał(a):

Piotr Nowak jest Polakiem.

Myślę, że chodzi o to czy kasa płynie do Polski czy za granicę i w tej kwestii płynie i wspiera zagranicę.