Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Opinie o hosting.linux.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pretensje też powinni ludzie mieć do starego właściciela. Wystarczyło w umowie sprzedaży wspomnieć o tym by konta bezpłatne były trzymane bezterminowo. Ale jak ktoś miał gdzieś swoich użytkowników. Całe szczęście, że nie należałem do tej społeczności. 

Opublikowano
Cytat

Wystarczyło w umowie sprzedaży wspomnieć o tym by konta bezpłatne były trzymane bezterminowo.

Już jakby pomijając brak logiki (sprzedaż wyklucza się z brakiem opłat), to każdą umowę można/da się wypowiedzieć.

Najlepszy przykład to wszystkie te usługi "dożywotnie", których dawno już nie ma.

• Lubię 1
Opublikowano
5 minut temu, Kapitan_Bomba napisał(a):

Już jakby pomijając brak logiki (sprzedaż wyklucza się z brakiem opłat), to każdą umowę można/da się wypowiedzieć.

Najlepszy przykład to wszystkie te usługi "dożywotnie", których dawno już nie ma.

Doprecyzuję, umowie sprzedaży firmy. 

Opublikowano

W pierwotnej wersji regulaminu był zapis o wieczystym charakterze usługi, ale był również zapis uprawniający operatora do zmiany regulaminu usługi. Istotą darmowej usługi hostingowej nie jest miłość do klienta, tylko marketingowe cele i tak należy traktować te usługi: jako udział w długoterminowej kampanii promocyjnej, która kiedyś po prostu może się zakończyć i zazwyczaj się kończy.

Opublikowano

@theqkash

Ostrożnie z tym wklejaniem bo na dole tej wiadomości jest stopka a tam:

Niniejsza wiadomość zawiera informacje poufne, stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa spółki ABCOM sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (dawniej AB−Com Arkadiusz Bednarczyk) i jest prawnie chroniona. Wgląd w treść wiadomości otrzymanej omyłkowo, dalsze jej przekazywanie, kopiowanie, rozpowszechnianie lub innego rodzaju wykorzystywanie bądź podjęcie jakichkolwiek działań w oparciu o zawarte w niej informacje, również przez osoby będące jej właściwym adresatem, bez uprzedniej pisemnej zgody firmy spółki ABCOM sp. z o.o. (dawniej AB-Com Arkadiusz Bednarczyk) jest prawnie zabronione. Niezastosowanie się do powyższego zakazu skutkować będzie pociągnięciem do odpowiedzialności cywilnej oraz karnej.

Kurde, ja też właśnie skopiowałem, ...tę stopkę.

Opublikowano

@Krzysztof1964 ja tylko podaję dalej, pierwotnie to wstawił jakiś zatroskany klient. 😉

A tymczasem niestety proceder wciskania niekoniecznie chcianej "obsługi starszych wersji PHP" trwa w najlepsze... 

Szkoda.

Opublikowano

Dalej sobie siedzę na tej resellerce, klienci nic nie zgłaszają problemów, ale to dalej stara infra więc nie z czego być problemów, jestem bardzo ciekawy, jakby to wygladało na infrze netartowskiej o ile takie plany będą wprowadzane. Czy będzie działało szybciej, czy wolniej. Zauważyłem zmianę UI w DA, więc coś tam dłubią też od środka, nie tylko na froncie. Co jest dla mnie odczuwalne, to typowy dla dużych graczy poziom komunikacji klient-provider w ticketa, inne odczucia niż z Panem Arkadiuszem.

Opublikowano
7 minut temu, sempre napisał(a):

Dalej sobie siedzę na tej resellerce, klienci nic nie zgłaszają problemów, ale to dalej stara infra więc nie z czego być problemów, jestem bardzo ciekawy, jakby to wygladało na infrze netartowskiej o ile takie plany będą wprowadzane. Czy będzie działało szybciej, czy wolniej. Zauważyłem zmianę UI w DA, więc coś tam dłubią też od środka, nie tylko na froncie. Co jest dla mnie odczuwalne, to typowy dla dużych graczy poziom komunikacji klient-provider w ticketa, inne odczucia niż z Panem Arkadiuszem.

Nie ma co się spodziewać, że będą konsultanci z netarta nadskakiwali tak, jak ten jakże podnoszony na piedestale, były właściciel, Pan Arkadiusz, który się chyba już zapadł pod ziemię po sprzedaży swojego serwisu i hostingu. Myślę, że infrastruktura, prędzej czy później, migruje już na serwery netartowe, jak to było z atthostem i innymi wykupionymi hostingami. Nie goni ich też raczej zbytnio deadline, bo pewnie serwery z Hetznera mają jeszcze spory czas ważności, ale to tylko moje przypuszczenia :)

Opublikowano
14 godzin temu, BartekSz napisał(a):

Nie goni ich też raczej zbytnio deadline, bo pewnie serwery z Hetznera mają jeszcze spory czas ważności, ale to tylko moje przypuszczenia :)

Zwykle tam się płaci co miesiąc .plany są miesięczne 

Opublikowano
40 minut temu, darekm napisał(a):

Zwykle tam się płaci co miesiąc .plany są miesięczne 

Myślę, że to kwestia do dogadania. Mój znajomy, co od nich dedykowane wynajmuje od lat, płaci za nie raz na pół roku. Nie zdziwię się, jeśli tutaj będzie taka sama lub podobna sytuacja. Dziwnym byłoby, gdyby netart, mający swój datacenter, płacił innemu dostawcy podobnych usług, co sprzedają oni, za wynajem serwera.