Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, theqkash napisał(a):

Stawiam że chodzi o to, że będziesz musiał sobie ręcznie wyklikiwać odnowienia i w pewnym momencie Ci się to znudzi i sobie "zamówisz usługę" 😉

Nie będę pisał z jaką firmą mi się kojarzą takie akcje, ale no widać że CF idzie tą samą drogą. 

Boisz się Pozwu? :P 

Opublikowano

Nie 🙂 

A tak po dłuższym namyśle to uważam, że @cyber_Folks tu się zachował nawet gorzej niż nazwa, bo musieli specjalnie skomplikować dostępny defaultowo w panelu DirectAdmin proces tylko po to żeby wpadła dodatkowa kabza - nie widzę tu innego wytłumaczenia. 

• Lubię 1
Opublikowano
6 minut temu, theqkash napisał(a):

Nie 🙂 

A tak po dłuższym namyśle to uważam, że @cyber_Folks tu się zachował nawet gorzej niż nazwa, bo musieli specjalnie skomplikować dostępny defaultowo w panelu DirectAdmin proces tylko po to żeby wpadła dodatkowa kabza - nie widzę tu innego wytłumaczenia.  

W teorii prawdopodobnie wyłączyli Let's Encrypt domyślnie (letsencrypt=0) a potem odpalili własną wtyczkę do zarządzania certyfikatami - więc logika jakaś jest do zrobienia od nowa. 
Heh, aż przykro się na to patrzy ale cóż. 

Opublikowano
Godzinę temu, theqkash napisał(a):

@darekm myślę że gdyby obecnym klientom odpięli tą możliwość co mieli to byłaby afera, ale kto wie co będzie….

juz była :)

Opublikowano (edytowane)

No nie wiem czy to na pewno long-termowo się w ogóle opyla im excelach. Odpływ jakiejś części Klientów gwarantowany, straty wizerunkowe za wątpliwe prokonsumencko praktyki.  

Edytowane przez sempre
Opublikowano

Ja po 18 latach czy 19 tez odchodze z CF. Ceny z kosmosu za to do czego tego uzywam, wiec zupelnie sie nie oplaca. To juz nie stare dobre linuxpl z Piotrkiem Klocem na czele. Sporo klientow tam wrzucilem, po przejeciu przez h88 chyba juz zadnego z nich nie maja. Ja tam "z lenistwa" zostawalem, bo nie chcialo mi sie przenosic. W koncu zrobilem remanent i tez koncze wspolprace. Przenioslem co mialem przeniesc, czas powiedziec papa.

Opublikowano (edytowane)

Z oficjalnego komunikatu CF:

"Aby uzyskać dostęp do Let’s Encrypt na najtańszym pakiecie, należy wykupić w panelu klienta dodatek SNI.

Dodatki SNI, które zostały wykupione dla wyższych pakietów, zostały przedłużone bezterminowo."

Po powyższej zmianie, najniższy pakiet traci sens, ponieważ pakiet wyższy o jedno oczko jest droższy o stówkę, czyli wartość dodatku SNI.

Link do komunikatu:
https://cyberfolks.pl/blog/lets-encrypt/

Jako ciekawostka, komunikat nie znajduje się na liście komunikatów:
https://cyberfolks.pl/blog/

Edytowane przez Tom X
Opublikowano
12 minut temu, Tom X napisał(a):

@darekm Gubię się w tym. SNI nie ma w ogóle w cenniku, auto_Keeper jest.

to 2 rozne uslugi :) keeper jest potrzbny do automatycznego  przdłuzania  aSNI  zebys mógł korztstac w ogole z darmoawych certow  i za SNI  juz dawno kasowali

• Lubię 1
Opublikowano

@darekm Skoro "Dodatki SNI, które zostały wykupione dla wyższych pakietów, zostały przedłużone bezterminowo", to oznacza, że dla wyższych pakietów już nie kasują za SNI. Wnioskuję, że za wygodę auto_Keeper trzeba płacić niezależnie od pakietu i dodatkowo SNI dla najniższego. W cenniku nie ma SNI. Cóż, nie mój cyrk, nie moje małpy 🙂

Opublikowano
6 minut temu, Tom X napisał(a):

@darekm Skoro "Dodatki SNI, które zostały wykupione dla wyższych pakietów, zostały przedłużone bezterminowo", to oznacza, że dla wyższych pakietów już nie kasują za SNI. Wnioskuję, że za wygodę auto_Keeper trzeba płacić niezależnie od pakietu i dodatkowo SNI dla najniższego. W cenniku nie ma SNI. Cóż, nie mój cyrk, nie moje małpy 🙂

oplate za sni zastapili keperem 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie lubię ich, mam paru klientów starych co poprzechodzili z przejętych hostingów i co się logujesz to każdy miał inny panel zarządzania hostingiem, często coś się nie zapisywało i trzeba było pisać do supportu, bo nawet stworzenie subdomeny sie wykrzaczało.