Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja ino chciałem powiedzieć, że to mój drugi hosting po nazwie z której uciekłem zobaczywszy pierwszy rachunek po roku hosting :D  który dzisiaj przedłużyłem i mi wyszło za 5 domen i hosting co mi starcza taniej niż za jedną w nazwie :D PS nie jestem naganiaczem hosting kupiłem z polecenia kolegi @Mion przede wszystkim trzeba przyznać, że mi jako wręcz "laikowi" na spokojnie wszystko potrafią wytłumaczyć co dla mnie było "ważne". Zatem mogę jedynie ich polecić :) Dzisiaj przedłużyłem o kolejny roczek...Niech wam się wiedzie 

Edytowane przez Herki
  • Lubię 2
Opublikowano
20 minut temu, Herki napisał(a):

Ja ino chciałem powiedzieć, że to mój drugi hosting po nazwie z której uciekłem zobaczywszy pierwszy rachunek po roku hosting :D  który dzisiaj przedłużyłem i mi wyszło za 5 domen i hosting co mi starcza taniej niż za jedną w nazwie :D PS nie jestem naganiaczem hosting kupiłem z polecenia kolegi @Mion przede wszystkim trzeba przyznać, że mi jako wręcz "laikowi" na spokojnie wszystko potrafią wytłumaczyć co dla mnie było "ważne". Zatem mogę jedynie ich polecić :) Dzisiaj przedłużyłem o kolejny roczek...Niech wam się wiedzie 

Patrząc na twoje konto, to, że bierzesz w " najważniejsze słowa na które zwróci uwagę klient nieświadomy czyli tak samo jak w pozwie i to, że opinie wystawiasz dopiero teraz czyli po roku gdy już pewnie 63526 razy Ci już to tłumaczyli + dodając po jakim czasie dostałeś plusy od hostido i mion, wątpię, że jest to opinia rzetelna i nie jesteś naganiaczem.

• Haha 1
  • Zaskoczony 3
Opublikowano
Godzinę temu, daffx napisał(a):

od hostido i mion, wątpię, że jest to opinia rzetelna i nie jesteś naganiaczem.

Kilku moich klientów od wielu lat (tak, czas szybko płynie) korzysta z hostingu hostido.pl, utrzymując tam różnego rodzaju serwisy o średnim ruchu oraz dodatkowe usługi działające w tle w oparciu o PHP CLI i cache Redis. Całość działa niezawodnie, więc mogę z czystym sumieniem i (*) bezinteresownie polecić ten hosting.

(*) Uważam, że na rozwoju firmy korzystają również jej użytkownicy.

• Lubię 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, daffx napisał(a):

Patrząc na twoje konto, to, że bierzesz w " najważniejsze słowa na które zwróci uwagę klient nieświadomy czyli tak samo jak w pozwie i to, że opinie wystawiasz dopiero teraz czyli po roku gdy już pewnie 63526 razy Ci już to tłumaczyli + dodając po jakim czasie dostałeś plusy od hostido i mion, wątpię, że jest to opinia rzetelna i nie jesteś naganiaczem.

Przecież ja się z @Mion znam z innych miejsc (od lat) i mamy różne różnice zdań na rózne poglądy ale w tej kwestii ma wystarczającą wiedzę by mu zaufać, wiesz siejesz ferment, nie byłem świadomy co i jak na rynku (typowy laik),  kolega podpowiedział i jestem zadowolony cenowo? Za hosting i domenę nazwa (1!!!) na której rok uczyłem się wordpresa itd itd..raczej testową zawołał mi za rok 780 zł :D w Hostido za 5 zapleczówek co sobie rozwijam, co sobie linkuje ot tak nie zarabiam wraz z hostingiem dzisiaj zappłaciłem niecałe 460 zł?

Do tego mi wiele kwestii tłumaczyli co i jak laikowi 

PS i on wie, że nie słodzę dla reklamy ;) 

Mnie interesowało, że tam ktoś był w stanie wskazać mi "tutaj wejdź..jest domena..instaluj WP i jazda ;) powodzenia..

Dodatkowo nauczyli mnie jak przejść z panelu klienta do zarządzania na skróty..

Nawet takie proste gesty się szanuje (pewnie mogłem gdzieś migrować taniej, ale nie mam czasu jak ktoś dobrze świadczy usługę to po co?) 

"wątpię, że jest to opinia rzetelna i nie jesteś naganiaczem " - Mam ci pokazać rachunek sprzed roku jak mi @Mion polecił ten hosting i z dziś? (gdzie w marcu jak dostałem "fakturę" z Nazwy po roku to jedna domena i hosting 770 zł)

Jaki naganiacz Szach mat..kto zna Herkiego ten wie, że w internetach nikomu tyłka nie liże :D 

Edytowane przez Herki
Opublikowano
7 minut temu, Herki napisał(a):

Przecież ja się z @Mion znam z innych miejsc (od lat) i mamy różne różnice zdań na rózne poglądy ale w tej kwestii ma wystarczającą wiedzę by mu zaufać, wiesz siejesz ferment, nie byłem świadomy co i jak na rynku (typowy laik),  kolega podpowiedział i jestem zadowolony cenowo? Za hosting i domenę nazwa (1!!!) na której rok uczyłem się wordpresa itd itd..raczej testową zawołał mi za rok 780 zł :D w Hostido za 5 zapleczówek co sobie rozwijam, co sobie linkuje ot tak nie zarabiam wraz z hostingiem dzisiaj zappłaciłem niecałe 460 zł?

Do tego mi wiele kwestii tłumaczyli co i jak laikowi 

PS i on wie, że nie słodzę dla reklamy ;) 

Mnie interesowało, że tam ktoś był w stanie wskazać mi "tutaj wejdź..jest domena..instaluj WP i jazda ;) powodzenia..

Dodatkowo nauczyli mnie jak przejść z panelu klienta do zarządzania na skróty..

Nawet takie proste gesty się szanuje (pewnie mogłem gdzieś migrować taniej, ale nie mam czasu jak ktoś dobrze świadczy usługę to po co?) 

"wątpię, że jest to opinia rzetelna i nie jesteś naganiaczem " - Mam ci pokazać rachunek sprzed roku jak mi @Mion polecił ten hosting i z dziś? (gdzie w marcu jak dostałem "fakturę" z Nazwy po roku to jedna domena i hosting 770 zł)

Jaki naganiacz Szach mat..kto zna Herkiego ten wie, że w internetach nikomu tyłka nie liże :D 

To klient czy kolega? Mion pisze o klientach a ty o koledze 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, daffx napisał(a):

To klient czy kolega? Mion pisze o klientach a ty o koledze 

Oboje wolimy kobiety nara ;) 

Nauka czytania ze zrozumieniem

Byłem, pochwalam, cenowo przy przedłużeniu pewnie mógłbym się bawić w migrację ale po co? Kontakt jest i tyle

Powodzenia

PS..dobra przyznam się kolego bo mnie złapałeś @Hostido.pl mi obiecał owocowe nie tylko czwartki ale i soboty przy flaszce..

Pozdro 

Edytowane przez Herki
Opublikowano
Teraz, Herki napisał(a):

Oboje wolimy kobiety nara ;) 

Nauka czytania ze zrozumieniem

Byłem, pochwalam, cenowo przy przedłużeniu pewnie mógłbym się bawić w migrację ale po co? Kontakt jest i tyle

Powodzenia

Ale nie zrozumiałeś xd mion pisze o swoich klientach a ty do niego per kolega, to opinia jest klienta czy kolegi

Opublikowano (edytowane)

Dzisus chrajst opanuj się chłopie

Pochwaliłem fajny hosting a ty mi z "xd" wyskakujesz

Może nawet do mnie pisać jak chce, ale oboje z innych miejsc mamy szacunek do siebie

Z dzisiaj tam płacone

Nara temat zamykam bo widzę, że tutaj "XD" jak się chwali fajną usługę którą ktoś bardziej ci doświadczony polecił i za którą zapłaciłeś bo ktoś mówi "Słuchaj Herki znam się i się opłaca"..

screenshot_20250331-161034 (1).png

Czekam na te owocowe czwartki z @Hostido.pl :D 

Edytowane przez Herki
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Herki napisał(a):

Dzisus chrajst opanuj się chłopie

Pochwaliłem fajny hosting a ty mi z "xd" wyskakujesz

Może nawet do mnie pisać jak chce, ale oboje z innych miejsc mamy szacunek do siebie

Z dzisiaj tam płacone

Nara temat zamykam bo widzę, że tutaj "XD" jak się chwali fajną usługę którą ktoś bardziej ci doświadczony polecił i za którą zapłaciłeś bo ktoś mówi "Słuchaj Herki znam się i się opłaca"..

screenshot_20250331-161034 (1).png

Ok, każdy z nas coś opłaca i to ma być dowód rzetelnej opinii? Ja np. mam internet Orange który trzeba opłacać bo innego nie ma, czy polecę komuś? Nie czy mam inne wyjście też nie.

Próbujesz uniknąć odpowiedzi na moje pytanie, opinia jest więc kolegi czy klienta mion bo zgaduje, że użyłeś jego refa a oboje wiemy jak to działa :)

Passat. Gdzie masz te 400zl które zapłaciłeś w hostido bo z twojego screena coś się nie zgadza 

Edytowane przez daffx
Opublikowano
2 godziny temu, daffx napisał(a):

Próbujesz uniknąć odpowiedzi na moje pytanie, opinia jest więc kolegi czy klienta mion bo zgaduje, że użyłeś jego refa a oboje wiemy jak to działa

Weź na wstrzymanie !

Nigdy NIE zamieszczałem polecenia hostido z żadnym linkiem referencyjnym.
Po drugie – nie poleciłbym usługi, która NIE jest godna zaufania.
Po trzecie – polecam swoim klientom tylko sprawdzone rozwiązania, bo zależy mi na tym, by nadal byli moimi klientami, a nie po to, by ich stracić.. 

_ EOT_

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, daffx napisał(a):

Ok, każdy z nas coś opłaca i to ma być dowód rzetelnej opinii? Ja np. mam internet Orange który trzeba opłacać bo innego nie ma, czy polecę komuś? Nie czy mam inne wyjście też nie.

Próbujesz uniknąć odpowiedzi na moje pytanie, opinia jest więc kolegi czy klienta mion bo zgaduje, że użyłeś jego refa a oboje wiemy jak to działa :)

Passat. Gdzie masz te 400zl które zapłaciłeś w hostido bo z twojego screena coś się nie zgadza 

Niestety screen tyle robi opłacenie 5 stron i hostingu

To są jakieś jaja?

Znikam stąd człowiek pochwalił, tak samo jak na PiO że nauczyli od podstaw..to źle...

@Mion odbijam, dzięki za polecenie a @Hostido.pl dziękuje naprawdę za cierpliwość do mnie :D 

Po drugie – nie poleciłbym usługi, która NIE jest godna zaufania.

a Kogo miałem się pytać po wielu latach na PiO..proste..

Edytowane przez Herki
  • Lubię 1
Opublikowano

@daffx

pochwal się który inny usługodawca shared przygarnie Twoje zabawki. Podejrzewam, że nikt :)

W hostido jestem od 2021 roku i jeszcze jestem. Ostatnio moje konto migrowało na nową maszynę i jest lepiej niż było. Od samego początku stoi tam biznes, który ma duże wymagania. 

• Lubię 3
Opublikowano

@Juvenito, bo widzisz, mi Hostido.pl polecił sam daffx, po tym, jak się okazało, że walczą z użytkownikami, którzy generują zbyt duże ataki. Temu też Hostido się może niebawem spodziewać, że parę usług do nich przeniosę, bo chociaż mam pewność, że moja strona lub projekt magicznie nie przestanie działać, bo jakiś serwerek do gierki jest nielubiany przez konkurencję, to postanowią zarżnąć niewinny hosting WWW. Zresztą, sam hostuję parę gierek, strony trzymam akurat na VPS-ie w OVH, bo żaden normalny shared nie przygarnie takiej ilości ataków.

Opublikowano
2 godziny temu, Juvenito napisał(a):

@daffx

pochwal się który inny usługodawca shared przygarnie Twoje zabawki. Podejrzewam, że nikt :)

W hostido jestem od 2021 roku i jeszcze jestem. Ostatnio moje konto migrowało na nową maszynę i jest lepiej niż było. Od samego początku stoi tam biznes, który ma duże wymagania. 

Również w hostido byłem od 2021, to jakiś powód do dumy? Jeeej!

Moje zabawki? masz na myśli normalne strony z tą różnicą, że są skierowane w tematykę gamingu?

Aktualnie ruch balansuje na lh, sferahost, seohost bez żadnego problemu.

1 godzinę temu, BartekSz napisał(a):

@Juvenito, bo widzisz, mi Hostido.pl polecił sam daffx, po tym, jak się okazało, że walczą z użytkownikami, którzy generują zbyt duże ataki. Temu też Hostido się może niebawem spodziewać, że parę usług do nich przeniosę, bo chociaż mam pewność, że moja strona lub projekt magicznie nie przestanie działać, bo jakiś serwerek do gierki jest nielubiany przez konkurencję, to postanowią zarżnąć niewinny hosting WWW. Zresztą, sam hostuję parę gierek, strony trzymam akurat na VPS-ie w OVH, bo żaden normalny shared nie przygarnie takiej ilości ataków.

walczą z użytkownikami którzy generują zbyt duże ataki? To zdanie ukazuje mnie w świetle jakbym to ja wykonywał ataki z hostingu hostido a tak nie jest, jestem celem takich ataków co hostido i ja braliśmy pod uwagę od 2021 roku i obie strony się zgadzały na taki obrót spraw.

@Hostido.pl nie może mi zarzucić, że byli nieświadomi i tego, że nie pytałem x razy czy dzień końca współpracy nie nadchodzi, nigdy nie chciałem być problemem dla żadnego hostingu więc tak samo jak w przypadku mydevil - padał cały serwer dedykowany to zawinałem co moje - z czego firma mydevil zachowała się profesjonalnie i zaoferowała nawet pomoc w przeciwieństwie do @Hostido.pl gdzie właściciel zachowuje się od samego początku jak dziecko.

Co do tego, że strona nie przestanie Ci działać...

Tak, oczywiście masz rację :D

Mimo:

- Problemów z baza mysql przez co skrypt (forum) generowały błędy o braku połączenia co pożarło cały limit konta i było nieużywalne przez kilka godzin,

- Problemów z PHP i zmianą wersji/ustawień co było lub jest nadal zbugowane

- "Wyłączenia" adresu IP na którym będą stały twoje usługi przez innego klienta bez żadnej informacji

- Blokowanie "legit" użytkowników bo zostali uznani za atak (co jest do zaakceptowania bo firma próbowała jednak coś zrobić) ale dla niektórych przy biznesie będzie to nie do zaakceptowania.

Problemy były w większym lub mniejszym okresie czasu eliminowane - tutaj też nie napiszę nic złego, hostido przykłada uwagę do spraw technicznych i robią tyle ile są w stanie.

image.thumb.png.7451ea6f7e5690048495f0ad04cb2e9e.png

Hostido przyznało się do zaakceptowania mojej usługi mimo regulaminu, co do moich pytań - są nawet w tym temacie.

Myślę, że obie strony w tym przypadku zachowały się okej a ja nadal podkreślam moim celem nie jest wyjaśnienie zakończenia mojej usługi tam tylko dlaczego firma nie informuje klientów o blokowaniu całego adresu ip.

Dodatkowo dodam

image.thumb.png.998b9ff4a154bf3c1f7689d20ea7b5d4.png

więc myślę, że nadal próba zarzucania mi tego, że nie mogę się z tym pogodzić - w momencie kiedy wiedziałem o tym od kilku lat jest zabawne.

Opublikowano

@daffxTak naprawdę nie chcieliśmy już odnosić się do tej samej sprawy ponownie, gdyż wszystko zostało wyjaśnione w zgłoszeniach, które przesyłałeś do nas oraz tutaj na forum. 

Prosimy, abyś jeszcze raz przejrzał zgłoszenia i nasze odpowiedzi, gdyż jest zupełnie inaczej niż to teraz opisujesz. 

Do każdego podchodzimy profesjonalnie, czy jest naszym klientem czy też nie. Bardzo często zdarza nam się wychodzić poza naszą ofertę czy zakres kompetencji świadczonego supportu. 

Nie było przecież inaczej w Twoim przypadku, na każde zgłoszenie otrzymałeś odpowiedź, najczęściej ze wskazaniem rozwiązania.

W kwestii problemów z bazą danych, to niestety nie wiemy, do którego zgłoszenia się odnosisz, natomiast w każdym przypadku staraliśmy się pomóc i wskazać przyczynę problemu, który występował.
Nie było to związane z naszymi usługami, a z Twoim oprogramowaniem/konfiguracją. 

W kwestii problemów z PHP otrzymałeś instrukcję jak poprawnie należy włączyć moduły oraz ustawić wersję PHP dla wybranej domeny. Pluginy funkcjonują cały czas tak samo, nie są jak to nazwałeś "zbugowane". 

Nawet teraz na sam koniec, zamiast definitywnie blokować usługę, pozwoliliśmy utrzymać ją do końca opłaconego okresu czasu.

W kwestii blokowania adresu IP.  Współpracowaliśmy wiele lat, sytuacje były różne. Jeśli np. miałeś adres tylko dla siebie, nie musieliśmy przecież nikogo informować. Jeśli był null routing na połączenia zza granicy nałożony przez serwerownię, to w większości nie wpływał na działanie usług, poza tym, że atak był "odfiltrowany". 

Wspominasz, że teraz nie masz już problemów - to dobrze, ale nie jest to zasługa zmiany hostingu tylko poprawnego skonfigurowania Cloudflare, o którym również Ci pisaliśmy. 

• Lubię 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Hostido.pl napisał(a):

@daffxTak naprawdę nie chcieliśmy już odnosić się do tej samej sprawy ponownie, gdyż wszystko zostało wyjaśnione w zgłoszeniach, które przesyłałeś do nas oraz tutaj na forum. 

Prosimy, abyś jeszcze raz przejrzał zgłoszenia i nasze odpowiedzi, gdyż jest zupełnie inaczej niż to teraz opisujesz. 

Do każdego podchodzimy profesjonalnie, czy jest naszym klientem czy też nie. Bardzo często zdarza nam się wychodzić poza naszą ofertę czy zakres kompetencji świadczonego supportu. 

Nie było przecież inaczej w Twoim przypadku, na każde zgłoszenie otrzymałeś odpowiedź, najczęściej ze wskazaniem rozwiązania.

W kwestii problemów z bazą danych, to niestety nie wiemy, do którego zgłoszenia się odnosisz, natomiast w każdym przypadku staraliśmy się pomóc i wskazać przyczynę problemu, który występował.
Nie było to związane z naszymi usługami, a z Twoim oprogramowaniem/konfiguracją. 

W kwestii problemów z PHP otrzymałeś instrukcję jak poprawnie należy włączyć moduły oraz ustawić wersję PHP dla wybranej domeny. Pluginy funkcjonują cały czas tak samo, nie są jak to nazwałeś "zbugowane". 

Nawet teraz na sam koniec, zamiast definitywnie blokować usługę, pozwoliliśmy utrzymać ją do końca opłaconego okresu czasu.

W kwestii blokowania adresu IP.  Współpracowaliśmy wiele lat, sytuacje były różne. Jeśli np. miałeś adres tylko dla siebie, nie musieliśmy przecież nikogo informować. Jeśli był null routing na połączenia zza granicy nałożony przez serwerownię, to w większości nie wpływał na działanie usług, poza tym, że atak był "odfiltrowany". 

Wspominasz, że teraz nie masz już problemów - to dobrze, ale nie jest to zasługa zmiany hostingu tylko poprawnego skonfigurowania Cloudflare, o którym również Ci pisaliśmy. 

Co do php, było to dawno ale dotyczyło to nie modułów a braku restartu czegoś tam i przez to wersja się nie zmieniała

Co do mysql, problem wystąpił a wy ustawiliście bazę tylko do odczytu ze względu na generowanie przez nią logów (rozmiaru) - problem wystąpił nie z mojej winy tylko był związany z powyższym lub innymi zmianami/chwilowymi problemami.

Tak czy inaczej, problemy powyższe zostały wyeliminowane z pomocą hostido czego nie neguje i za to mogę ich pochwalić, problemy były usuwane.

Kolejny raz zwrócę uwagę, że nie jest moim celem krytykowanie działania hostingu bo za techniczne aspekty mogę go nadal polecić, jednak samą komunikację już często nie :P

Nadal nie uzyskałem odpowiedzi dlaczego nie zostaliśmy poinformowani o null-route na całe ip i dlaczego nie została zawieszona tylko moja usługa? @Hostido.pl

Mogę zwrócić tylko waszą uwagę nadal na:

image.thumb.png.757d14bb0672e461a145d9d9013dccd1.png

Niedziałający moduł który powinien zmienić domenę w tryb UAM - w moim przypadku nic nie robił

Co do błędnie skonfigurowanego cloudflare - ok, przyczepcie się do tego, że leakowałem ip serwera żeby używać poczty, fakt mogłem pocztę wziąć gdzieś indziej... Jednak problemem jest tutaj nie przepuszczanie ruchu z cloudflare poprzez kierowanie na docelowy adres ip zamiast cloudflare ale jak podejrzewam ataki ddos na cały serwer - ja mam odpowiadać za to, że IQ może nie radzić sobie z normalnymi atakami ddos?

Rozumiem, że relacje mamy jakie mamy i lepiej było się ze mną rozstać niż poszukać rozwiązania.

Mogliście dać znać jeżeli był to zwykły http flood, nawet jeżeli ktoś omijał cloudflare docelowym hostem to korzystacie z litespeeda, wystarczyło dla danej domeny pozwolić tylko na adresy cloudflare + widzę, że kiedyś w 2021 z takiego prostego rozwiązania u was korzystałem (przez .htaccess) 
```RewriteCond %{HTTP:CF-RAY} ^$
RewriteRule ^ - [F,L]

```

Nadal oczekuję tylko informacji dlaczego był brak informacji o podjętych działaniach.

Edytowane przez daffx
Opublikowano

Ok, ale dlaczego piszesz, że właściciel zachowuje się jak dziecko? Na ten moment widać, że nie byłeś 'łatwym' klientem. Sieci serwerów gier to najgorsze bagno zazwyczaj ;)

Opublikowano
3 minuty temu, jvr napisał(a):

Ok, ale dlaczego piszesz, że właściciel zachowuje się jak dziecko? Na ten moment widać, że nie byłeś 'łatwym' klientem. Sieci serwerów gier to najgorsze bagno zazwyczaj ;)

W którym momencie widać, że nie byłem łatwym klientem? Dlatego bo zadałem trudne pytanie i nadal nie uzyskałem odpowiedzi?
Klientem byłem nawet bym powiedział łatwym, kontakt z supportem miałem raz na x czasu kiedy technicznie coś się psuło i tyle ;]

Opublikowano
16 minut temu, daffx napisał(a):

W którym momencie widać, że nie byłem łatwym klientem?

Według mnie w każdym, cała ta dyskusja o tym świadczy i w zasadzie jedyne co mnie dziwi to że tak długo Cię hostido trzymało na usługach bezsprzecznie budżetowych. Teraz obrywa że nie siedzieli po całych dniach i nie dostosowywali pod Ciebie całej swojej infrastruktury i również jak się okazuje nie weryfikowali za Ciebie rzeczy których Ty nie zweryfikowałeś lub zweryfikowałeś niewłaściwie.

• Lubię 2
Opublikowano
Teraz, theqkash napisał(a):

Według mnie w każdym, cała ta dyskusja o tym świadczy i w zasadzie jedyne co mnie dziwi to że tak długo Cię hostido trzymało na usługach bezsprzecznie budżetowych. Teraz obrywa że nie siedzieli po całych dniach i nie dostosowywali pod Ciebie całej swojej infrastruktury i również jak się okazuje nie weryfikowali za Ciebie rzeczy których Ty nie zweryfikowałeś lub zweryfikowałeś niewłaściwie.

ale w którym momencie ja mam do nich problem bo czegoś nie zrobili lub coś zrobili źle (technicznie)?

Od początku całej tej gó**o-burzy czekam tylko na odpowiedź na pytanie - dlaczego nie poinformowali klientów o wyłączeniu całego adresu ip lub dlaczego nie wyłączyli tylko mojej usługi

Opublikowano
Teraz, daffx napisał(a):

ale w którym momencie ja mam do nich problem bo czegoś nie zrobili lub coś zrobili źle (technicznie)?

W zasadzie to w całym tym wątku masz cały czas jakiś problem, jak nie do nich to do innych userów którzy nie zgadzają się z tym co Tobie się wydaje albo co sobie stwierdziłeś.

Gorąca prośba o wstrzymanie się z dalszą dyskusją w taki sposób. Nie chcę wprowadzać kubłów zimnej wody, a powoli pojawia sie taka konieczność.

Hostido Ci już wyjaśniło jak dla mnie wystarczająco całą kwestię nawet tutaj, a ponoć w zgłoszeniach wyjaśniło ją jeszcze bardziej. Usługodawca nie musi tłumaczyć się, szczególnie publicznie, dlaczego podejmuje takie a nie inne działania w przypadku DDoSów prowadzonych na usługi klientów, ale skoro podjął włąśnie takie działania to najwyraźniej była ku temu potrzeba, a przyczynek także jest znany.

• Lubię 2
Opublikowano
Teraz, theqkash napisał(a):

W zasadzie to w całym tym wątku masz cały czas jakiś problem, jak nie do nich to do innych userów którzy nie zgadzają się z tym co Tobie się wydaje albo co sobie stwierdziłeś.

Gorąca prośba o wstrzymanie się z dalszą dyskusją w taki sposób. Nie chcę wprowadzać kubłów zimnej wody, a powoli pojawia sie taka konieczność.

Hostido Ci już wyjaśniło jak dla mnie wystarczająco całą kwestię nawet tutaj, a ponoć w zgłoszeniach wyjaśniło ją jeszcze bardziej. Usługodawca nie musi tłumaczyć się, szczególnie publicznie, dlaczego podejmuje takie a nie inne działania w przypadku DDoSów prowadzonych na usługi klientów, ale skoro podjął włąśnie takie działania to najwyraźniej była ku temu potrzeba, a przyczynek także jest znany.

Dobrze, kończę rozmowę która prowadzi do niczego.

Pragnę tylko przypomnieć, że nie posiadałem dedykowanego adresu ip i na nim stały też usługi innych klientów, jeżeli firma @Hostido.pl może tak robić bez żadnej informacji - owszem może, wkońcu to ich interes i klienci to akceptują to fakt, nie mam po co pytać.

ale dla dobra klientów warto taką kwestię rozwiązać bo nie uzyskałem na nią odpowiedzi.

Opublikowano
1 minutę temu, daffx napisał(a):

nie posiadałem dedykowanego adresu ip i na nim stały też usługi innych klientów

Dlatego dobrze się stało, że z hostido się rozstajesz, bo zdaje się że odpoczniesz tak samo Ty jak i oni. 😉

Opublikowano
3 minuty temu, theqkash napisał(a):

Przesadzasz w drugą stronę. Zablokowanie ruchu na stronie bez żadnego info i udawanie greka to chyba nie mała rzecz...

Opublikowano
3 minuty temu, jvr napisał(a):

Przesadzasz w drugą stronę. Zablokowanie ruchu na stronie bez żadnego info i udawanie greka to chyba nie mała rzecz...

Nie stronie, całego adresu ip - współdzielonego z X innymi klientami, więc mówimy tutaj o X stronach i X klientach