Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

CentOS Web Panel (CWP)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://centos-webpanel.com/

Podgląd nowej wersji:

Most important new Features:

- Language management (currently included English and Spanish...you can add your language also)

- New Template (Fast with ajax/js)

- Template Manager, you can modify template

- New Secure File Manager from the panel directly

- Script Installer included for wordpress, prestashop...

- Much Higher Security for shared hosting providers

- DNS Zone Editor for users

• Lubię 4
Opublikowano

U lala. Podoba mi się to jak szybko tam praca wre i wydają hotfixy. Duży progres, ciekawe tylko czy fixneli zakladanie kont na zmienionej templatce Apache. Ostatnio na szybko musiałem postawić VPSa testowego, zmieniłem templatki Apache po dodaniu usera jednak korzystał z defaultowo hardcodowanych i nie potrafił utworzyć odpowiednich ścieżek bazując na templatce. Zamiast się bawić dokupiłem licke DA.

Opublikowano
11 minut temu, Jaroslaw z Kotem napisał:

Można rozdzielać konta z dostępem po ssh? 

O ile pamiętam, to przy tworzeniu konta, można było zaznaczyć opcję, czy dla usera ma być aktywna powłoka.

• Super! 1
Opublikowano (edytowane)

Czy ja wiem? Może trochę, ale to chyba można powiedzieć o DA, że taki podobny do nikogo :D

A jak już w temacie DA i cPanel też, to mogliby pójść w końcu za support MultiPHP / Selectora jak to ładnie i z głową zrobił CL, z CWP slector jeszcze nie korzystałem.

Edytowane przez SomeGuy
Opublikowano

Cpanel ma multiPHP i działa bardzo fajnie. Na nowym easy apache 4 który ma wszystko w paczkach I jak wychodzi nowa wersja PHP to nie trzeba nic kompilować (jak w EA3) ale samo się updatuje.

Bardzo do wygodne i sprawnie dzialajace. Selector cloudlinuxa było ok ale niestety tylko per konto. A teraz wszyscy chcą per domena ;-)

Wojtek

Opublikowano

@smarthost

Tak jak wyżej dałem linka, jest to możliwe do osiągnięcia przy wykorzystaniu handlerów + ew. jakiś plugin, który to wrzuci do .htaccessa (kiedyś takowy krążył, ale z tego co pamiętam to był do poprawy).

Opublikowano

Dla mnie strasznie mało czytelny panel.

Funkcjonalność na duży plus, i stabilność zapewne też (w końcu centos :) ), ale jak widzę ten panel na oczy to odechciewa mi się wszystkiego heh ...

Opublikowano

@Rafiki teraz i tak jest o niebo lepiej, w początkowych wersjach to ten panel tragiczny był :) Z wersji na wersję (te większe) chodzi coraz płynniej. Fakt faktem można się czasem pogubić i może wydawać się mało intuicyjny, ale z czasem wszystko jest jasne.

Opublikowano (edytowane)

Wybaczcie, że pytam zamiast  przeglądać manuale tego panelu, ale czy przedmiotowy panel od razu instaluje środowisko tak jak VestaCP | Ispconfig3 ?
Czy trzeba samemu wszystko instalować : http, bazę danych, email, ftp, dns itd ....
Jeśli instaluje to czy instaluje MariaDB zamiast Mysql,  jaką wersję PHP  ?

Edytowane przez Mion
Opublikowano

Generalnie to na czystym systemie odpalasz 3 komendy, wypluje Ci w konsoli wszystkie informacje dostępowe, po reboocie już gotowe do pracy (ofc wymaga chociaż małych przeróbek, żeby było dobrze ;) )

Opublikowano

Co do tego panelu to jest nawet okej, sporo opcji do wyklikania tylko wszystko a przynajmniej po www jest zakodowane, więc zmiana templatki lub języka w aktualnej wersji jest niemożliwa. Jako tako selectora php nie ma do wyklikania, ale wszystko załatwia się przez .htaccess, co do zabezpieczeń przy podstawowej instalacji jak wrzucałem np jakieś webshelle to wywalało error 500, cwp przyda się do osób które chcą się nauczyć prowadzenia takich usług.

Co do CWP PRO mam mały problem, płatność i jedyna płatność przez paypal wymaga dodania karty do konta, orientuje się może ktoś czy można to załatwić bez karty prosto z salda konta pp?