Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, l3szcz napisał(a):

Dostałeś bana na IP, pewnie zadziałały reguły związane z "niedobrymi" requestami

Nie dostałem bana na IP tylko ustawili zbyt agresywne progi dla lsrecaptcha (po ataku, przed atakiem serwer www padł lub był przeciążony) bo nie mogłem dostać się do niego nawet z innego adresu IP.
image.thumb.png.0ed7cfd35e70aef7556b54e2a30a4121.png

Edytowane przez daffx
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Hostido.plpsst, widziałem że jesteście tu na forum więc.

Pinging xxx [185.110.51.251] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Opublikowano
26 minut temu, Hostido.pl napisał(a):

@daffx Zachęcamy do kontaktu z BOK w przypadku problemów z usługą. 

Też to zrobiłem i dalej żadnej informacji xD

Opublikowano
Teraz, daffx napisał(a):

Też to zrobiłem i dalej żadnej informacji xD

Każde zgłoszenie jest realizowane w odpowiedniej kolejności, to że napisałeś tutaj niczego nie przyspieszy. Pisanie po 20 minutach, że nie otrzymałeś odpowiedzi też niczego nie zmieni. Odpowiedź na pewno otrzymasz :) 

• Lubię 1
Opublikowano
4 minuty temu, Hostido.pl napisał(a):

Każde zgłoszenie jest realizowane w odpowiedniej kolejności, to że napisałeś tutaj niczego nie przyspieszy. Pisanie po 20 minutach, że nie otrzymałeś odpowiedzi też niczego nie zmieni. Odpowiedź na pewno otrzymasz :) 

Nie no, po prostu warto dać info dla klientów danego ip że robicie na nie nullroute, nie sądzicie?

image.thumb.png.81ad1ec9c95a76b1ffb2ad58f6b31e5d.pngFajnie jakbyśmy zostali o tym poinformowani wcześniej zanim wszystko przestało działać :D 

Opublikowano

@daffx System działa automatycznie, raz może IP być widoczne, raz nie. Nie wysyła powiadomień. 

Warto też wspomnieć, że aby do takich sytuacji nie dochodziło, warto poprawnie skonfigurować CloudFlare po swojej stronie ;) Bo niestety odkrywasz IP serwera, w efekcie czego takie ataki występują. 

Opublikowano
Teraz, Hostido.pl napisał(a):

@daffx System działa automatycznie, raz może IP być widoczne, raz nie. Nie wysyła powiadomień. 

Warto też wspomnieć, że aby do takich sytuacji nie dochodziło, warto poprawnie skonfigurować CloudFlare po swojej stronie ;) Bo niestety odkrywasz IP serwera, w efekcie czego takie ataki występują. 

A gdzie tam w tej wiadomości zostało wspomniane, że chodzi o mnie?

Opublikowano (edytowane)

@daffx Nie musimy udzielać aż tak szczegółowej informacji. Forum to też nie BOK.  Może jednak czas dostosować się do regulaminu i przenieść stronę gdzie indziej ;) 

Edytowane przez Hostido.pl
  • Lubię 1
Opublikowano
3 minuty temu, Hostido.pl napisał(a):

@daffx Nie musimy udzielać aż tak szczegółowej informacji. Forum to też nie BOK.  Może jednak czas dostosować się do regulaminu i przenieść stronę gdzie indziej ;) 

Skoro nalegacie,

Cześć!

• Haha 1
Opublikowano

^

image.png.80573c168d6f4c12b1c3301239340824.png

Co do regulaminu, do tego nic nie mam bo wasze usługi - wasz regulamin.

Mam problem tylko do braku komunikacji w momencie jak sami tutaj przyznaliście "osobny adres IP, dla stron o podobnej tematyce" - nikogo z nas nie poinformowaliście o nullroute dla CAŁEGO ADRESU IP.

Rozumiem, że możemy mieć dalej personalne problemy do siebie po dawnej `kłótni`, ale od hostingu wymaga się chociaż minimum informacji skoro usług na tym adresie IP było więcej.

I tak, podejście w sprawach technicznych czy możliwości dogadania się w różnych sprawach zawsze u was ceniłem, jednak sama komunikacja czasami leży a wiadomość niżej pokazuje jednak, że specjalnie czekaliście żeby pokazać mi kto tu rządzi zamiast faktycznie sprawdzić czy coś nie działa dla WIĘKSZEJ ILOŚCI KLIENTÓW.

15 godzin temu, Hostido.pl napisał(a):

@daffx Zachęcamy do kontaktu z BOK w przypadku problemów z usługą. 

Opublikowano
10 godzin temu, daffx napisał(a):

jednak sama komunikacja czasami leży

Leży, bo Paniczowi nie odpowiada się w 10 sekund po tym jak on łaskawie napisze zgłoszenie?

10 godzin temu, daffx napisał(a):

Rozumiem, że możemy mieć dalej personalne problemy do siebie po dawnej `kłótni`, ale od hostingu wymaga się chociaż minimum informacji skoro usług na tym adresie IP było więcej.

Rozumiem, że kupiłeś u nich dedykowany adres IP, który okazał się jednak nie dedykowany a współdzielony z innymi :) ?

Patrząc po tym, że mimo zmiany regulaminu i pojawiających się abusów w kierunku twoich usług jakoś to tolerowali, a w zamian wdzięczności zero tylko ciągłe wysrywy tutaj na forum (bo np. lscaptcha się aktywowała) to w sumie nic dziwnego, że miarka się przebrała :) szkoda tylko, że żadnych refleksji z tego zajścia nie widać, jedynie foch.

Opublikowano
4 godziny temu, kafi napisał(a):

Leży, bo Paniczowi nie odpowiada się w 10 sekund po tym jak on łaskawie napisze zgłoszenie?

Rozumiem, że kupiłeś u nich dedykowany adres IP, który okazał się jednak nie dedykowany a współdzielony z innymi :) ?

Patrząc po tym, że mimo zmiany regulaminu i pojawiających się abusów w kierunku twoich usług jakoś to tolerowali, a w zamian wdzięczności zero tylko ciągłe wysrywy tutaj na forum (bo np. lscaptcha się aktywowała) to w sumie nic dziwnego, że miarka się przebrała :) szkoda tylko, że żadnych refleksji z tego zajścia nie widać, jedynie foch.

W którym miejscu ktoś napisał, że sytuacji z moimi usługami było więcej? Widzę, że ktoś tu ma informację których nie powinien posiadać lub kłamie ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, daffx napisał(a):

Widzę, że ktoś tu ma informację których nie powinien posiadać lub kłamie ;) 

Wystarczy przejrzeć poprzednie strony tematu i więcej niż dwie szare komórki by wyciągnąć takie wnioski, nie trzeba kłamać/wymyślać/mieć informacji tajnych 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, theqkash napisał(a):

Wystarczy przejrzeć poprzednie strony tematu i więcej niż dwie szare komórki by wyciągnąć takie wnioski, nie trzeba kłamać/wymyślać/mieć informacji tajnych 😉

A gdzie w poprzednich wiadomościach jest napisane o tym, że ataki są na moją usługę jeżeli nie mam dedykowanego adresu ip?

Wspominałem tylko o lsrecaptcha globalnym + teraz gdy padło.

Opublikowano
21 godzin temu, daffx napisał(a):

W którym miejscu ktoś napisał, że sytuacji z moimi usługami było więcej?

Widzę, że ktoś tu ma informację których nie powinien posiadać lub kłamie

O, tutaj:

Zrzutekranu2025-03-21o23_59_36.thumb.png.972796306f09b265099cc758a07a2fee.png

Opublikowano
16 godzin temu, kafi napisał(a):

O, tutaj:

Zrzutekranu2025-03-21o23_59_36.thumb.png.972796306f09b265099cc758a07a2fee.png

To w takim wypadku dlaczego robią null-route na całe IP zamiast po prostu zawiesić daną stronę skoro były to ataki http flood, jeżeli były to inne ataki to skąd pewność że były one skierowane we mnie jeżeli to shared IP?

Opublikowano
14 minut temu, daffx napisał(a):

To w takim wypadku dlaczego robią null-route na całe IP zamiast po prostu zawiesić daną stronę skoro były to ataki http flood, jeżeli były to inne ataki to skąd pewność że były one skierowane we mnie jeżeli to shared IP?

Pytania całkiem ciekawe; obstawiam, że gdybyś był normalnym klientem, to by ci udzielili na nie odpowiedzi.

Ale że (widząc po tym czy po innych ostatnich tematach) dogadać się nie da, bo z drugiej strony tylko agresja, to cóż... prościej zakończyć epizod tej współpracy, niż użerać się z udzielaniem publicznych odpowiedzi na forumowe rzale i bule.

Opublikowano
Teraz, kafi napisał(a):

Pytania całkiem ciekawe; obstawiam, że gdybyś był normalnym klientem, to by ci udzielili na nie odpowiedzi.

Ale że (widząc po tym czy po innych ostatnich tematach) dogadać się nie da, bo z drugiej strony tylko agresja, to cóż... prościej zakończyć epizod tej współpracy, niż użerać się z udzielaniem publicznych odpowiedzi na forumowe rzale i bule.

Ale to nie świadczy źle o mnie tylko o hostingu skoro 'wyłączają' strony innych klientów na tym adresie IP.

Więc nie widzę problemu żeby publicznie przyznać się do błędu albo wyjaśnić sytuację która negatywnie wpłynęła na opinie firmy.

Opublikowano
6 minut temu, daffx napisał(a):

Ale to nie świadczy źle o mnie tylko o hostingu skoro 'wyłączają' strony innych klientów na tym adresie IP.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Znaczna większość klientów nie będzie mieć problemów z tym, że odcina się (nawet "odpowiedzialnością zbiorową") współszkodników przez których ich strony działają źle. Obstawiam, że jedyni z tego niezadowoleni to będą właśnie ci współszkodnicy.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, kafi napisał(a):

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Znaczna większość klientów nie będzie mieć problemów z tym, że odcina się (nawet "odpowiedzialnością zbiorową") współszkodników przez których ich strony działają źle. Obstawiam, że jedyni z tego niezadowoleni to będą właśnie ci współszkodnicy.

Źle zrozumiałeś moja wypowiedź, ja nie pytam o to dlaczego mnie wyrzucili tylko dlaczego traktują tak pozostałych klientów.

To, że kiedyś będziemy musieli się pożegnać było wiadome dlatego z każdym przedłużeniem pytałem czy coś się zmieniło.

Jestem świadomy, że byłem tam tylko dlatego bo do tego momentu dało się normalnie rozmawiać + blokować te ataki na które no nie bardzo mam wpływ bo ja ich nie robię 😛

Chce uzyskać tylko informację czy to jest normalna praktyka tej firmy czyli blokowanie adresów IP nawet jeżeli wystarczy tylko 1 stronę a jeżeli były to inne ataki to w jaki sposób zostały one przypisane do mnie.

Psst. nazywanie ofiary ataków szkodnikiem też nie jest na miejscu ;)

Edytowane przez daffx
Opublikowano

image.png.0ab8c1c8877547fdc8f65abcc9619f24.png

image.thumb.png.61cd1ecfef7dad6b4670ca19c0afbf03.png

To wszystko jest na stronie hostingu, dlaczego więc nie został nałożony null-routing na ruch zagraniczny tylko na wszystkie usługi klientów? Wsparcie Cloudflare? Szczerze - ani razu nie przełączyło mi strony w tryb UAM xD

Opublikowano
W dniu 19.03.2025 o 20:05, Hostido.pl napisał(a):

Każde zgłoszenie jest realizowane w odpowiedniej kolejności,

OT - Bik Hostido to jeden z najszybszych BOK z jakim miałem przyjemność się kontaktować 👍

• Super! 1