Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

[Poszukuję] Przekierowanie ruchu TCP z ruchu pochodzącego z kontenerów docker (bridge) na inny adres ip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To wytnij cały tcp, zostaw sobie tylko na whiteliście adres innego serwera i pchaj komunikacje do niego po tunelu a potem do valva.

Niestety jednak valve gameserver chciałby otrzymać dane z ipka serwera gry.

Karkołomne zadanie, wysłać na zewnątrz pakiety z nie swojego adresu ip  (pierwszego serwera) i to jeszcze po tcpie, gdzie musi się sesja nawiązać.

Albo potrzebny ci będzie vps z iphm albo ktoś z własną siecią i adresacją, kto Ci na to pozwoli.

Update: jednak nie ma opcji bo przy wycięciu całego tcp nie odbierzesz odpowiedzi na ovh - faktycznie :D

Edytowane przez TheGuy
Opublikowano
Teraz, TheGuy napisał(a):

To wytnij cały tcp, zostaw sobie tylko na whiteliście adres innego serwera i pchaj komunikacje do niego a potem do valva po tunelu.

Tylko valve gameserver chciałby otrzymać ten ruch z ipka serwera gry.

Karkołomne zadanie, wysłać na zewnątrz pakiety z nie swojego adresu ip z pierwszego serwera.

Albo potrzebny ci będzie vps z iphm albo ktoś z własną siecią i adresacją, kto Ci na to pozwoli.

Nie jestem tak zaprawiony w boju z dockerem żeby to działało.

Udało mi się zrobić żeby ruch na hoscie przechodził z dodatkowego IP ale nie w kontenerach.

Opublikowano (edytowane)

To już najmniejszy problem, gameserver musi dostać ten ruch z ipka serwera 1.

Jak go tam dostarczysz z innym src ip, serwer gry nie zarejestruje się na listach wyszukiwania... lub zarejestruje się pod innym adresem.

Co niedawno w sumie widziałem... pewien sandbox w garrysmodzie robił coś takiego :D

Klienci próbowali go querować ale nie szło bo stukali pod zły adres.

Edytowane przez TheGuy
Opublikowano
1 minutę temu, TheGuy napisał(a):

To już najmniejszy problem, gameserver musi dostać ten ruch z ipka serwera 1.

Jak go tam dostarczysz z innym src ip, serwer gry nie zarejestruje się na listach wyszukiwania.

Wyszukiwarka steam to najmniejszy problem, jest zapchana fake serverami więc nie jest dla mnie ważna.

Opublikowano (edytowane)

Po co innego chcesz stukać do valve? Masz jakąś poboczną usługę, która tego potrzebuje?

W takim przypadku nie powinno być problemów, zwykłe proxy sobie załóż i dodaj do whitelisty na firewalu ovh.

Edytowane przez TheGuy
Opublikowano
Teraz, TheGuy napisał(a):

Po co innego chcesz stukać do valve? Masz jakąś poboczną usługę, która tego potrzebuje?

Podczas startu serwera łączy się on przez TCP  z serwerami steam, sprawdza aktualizacje i jest jakiś ruch http. Potem okresowo sprawdza coś po TCP 

Opublikowano (edytowane)

To jest właśnie rejestracja serwera na listach wyszukiwania i okresowe odświeżenie rejestracji.

Niektóre gry jeszcze autoryzują użytkowników w ten sposób.

Brak tej komunikacji może zaburzyć nie więcej jak te wymienione procesy.

Edytowane przez TheGuy
Opublikowano
2 minuty temu, TheGuy napisał(a):

To jest właśnie rejestracja serwera na listach wyszukiwania i okresowe odświeżenie rejestracji.

Nie jest potrzebne takie samo TCP adresy jak udp 

Opublikowano (edytowane)

W kwestii rejestracji serwera na listach wyszukiwania - nie zadziała.

Dla każdej innej komunikacji jakiej potrzebujesz, raczej bez problemu.

Edytowane przez TheGuy
Opublikowano
3 minuty temu, TheGuy napisał(a):

W kwestii rejestracji serwera na listach wyszukiwania - nie.

Znam ludzi którzy korzystają z podobnej konfiguracji jak przy tej z kill-all tylko oni mają serwery na hoscie a nie w dockerze, bez problemu to działa i nie wydaje mi się żeby stosowali więcej 'hackow'

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, TheGuy napisał(a):

;) 

Dobrze, że wiedzą lepiej.

Dobrego dnia

Najwidoczniej wiedza lepiej skoro na hsotingach takich jak pukawka.pl serwer korzysta z IP głównego maszyny a udp binduje się na innym.

Nie masz pojęcia o temacie to nie wypowiadaj się 

15 minut temu, daffx napisał(a):

Najwidoczniej wiedza lepiej skoro na hsotingach takich jak pukawka.pl serwer korzysta z IP głównego maszyny a udp binduje się na innym.

Nie masz pojęcia o temacie to nie wypowiadaj się 

Ja również mogę pozwolić na ruch TCP z głównego IP maszyny ale chcę tego uniknąć w razie leaku nie będę mógł go zmienić. 

Chce mieć możliwość zmiany takiego ip w dowolnym momencie. I tak to działa na innym IP TCP

Szukam kogoś kto realnie podejdzie do tematu a nie będzie udawał że podjadał rozumy przez 12 lat a nie ma pojęcia o niczym.

Jeszcze raz, czego potrzebuje? Przekierować ruch TCP z podanych adresów IP + docker przez dodatkowe IP znane tylko mi a ruch TCP  na IP serwerów gier zablokować. 

Edytowane przez daffx
Opublikowano

Starałem się wstrzymać uszczypliwości ale prowokujesz swoim prostactwem. Próbowałem ci pomóc, wycofałem się z rozmowy bo nie chciałem cię kompromitować. Zgubiłeś kontekst (po raz kolejny) i randomowo zmieniłeś temat. Zacząłeś nagle pisać o czymś zupełnie innym (przeczytaj wszystko ponownie, powoli i może tym razem ze zrozumieniem).

Nie muszę niczego udawać przed toksycznym randomem z internetu ;)

Nie potrafiłes uszanować,

powodzenia :D

Opublikowano
13 minut temu, TheGuy napisał(a):

Starałem się wstrzymać uszczypliwości ale prowokujesz swoim prostactwem. Próbowałem ci pomóc, wycofałem się z rozmowy bo nie chciałem cię kompromitować. Zgubiłeś kontekst (po raz kolejny) i randomowo zmieniłeś temat. Zacząłeś nagle pisać o czymś zupełnie innym (przeczytaj wszystko ponownie, powoli i może tym razem ze zrozumieniem).

Nie muszę niczego udawać przed toksycznym randomem z internetu ;)

Nie potrafiłes uszanować,

powodzenia :D

Dziękuję, że kończysz udzielanie się w temacie bo albo nie zrozumiałeś co chce osiągnąć albo nie masz pojęcia o czym piszesz. 

Opublikowano (edytowane)

Tak żeby pokazać, że osoba która próbowała zabłysnąć nie zna się na tym o czym pisze to zostawię tylko to.

image.png.7e92793fed6cb79f47b62ddd8f1f700c.png

Serwer gry działa z włączoną tą opcją jak i wyłączoną, włączona opcja powoduje to co chcę osiągnąć ale chcę zrobić snat na inny adres ip niż przypisany do kontenera.

12  doświadczenia xD chyba w minecraft

Edytowane przez daffx
Opublikowano (edytowane)

No ty jednak nierozumny jesteś. 

Palcem jak dziecku trzeba pokazać?

3 godziny temu, TheGuy napisał(a):

3 godziny temu, daffx napisał(a):

Nie jest potrzebne takie samo TCP adresy jak udp 

Rozwiniesz myśl?

Bez problemu z tego co się dowiedziałem można puścić pakiety TCP z innego adresu IP niż będzie on działał na udp 

W kwestii rejestracji serwera na listach wyszukiwania - nie zadziała.

Znam ludzi którzy korzystają z podobnej konfiguracji jak przy tej z kill-all tylko oni mają serwery na hoscie a nie w dockerze, bez problemu to działa i nie wydaje mi się żeby stosowali więcej 'hackow'

Zmieniłeś z du*y temat, nie rozumiałeś kontekstu rozmowy.

Czy ja gdziekolwiek ci napisałem, jakoby niemożliwe było to o czym teraz piszesz?

Więcej sobie wymyśl i dopowiedz mitomanie jeden :D

Chcesz ruch gdzieś odbijać przy zapchanym łączu a teraz jeszcze kwestię jakiegoś natowania pakujesz z tym wszystkim do jednego wora :D!

Edytowane przez TheGuy
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, TheGuy napisał(a):

No ty jednak nierozumny jesteś. 

Palcem jak dziecku trzeba pokazać?

Zmieniłeś z du*y temat, nie rozumiałeś kontekstu rozmowy.

Czy ja gdziekolwiek ci napisałem, jakoby niemożliwe było to o czym teraz piszesz?

Więcej sobie wymyśl i dopowiedz mitomanie jeden :D

Chcesz ruch gdzieś odbijać przy zapchanym łączu a teraz jeszcze kwestię jakiegoś natowania pakujesz z tym wszystkim do jednego wora :D!

Czy ty jesteś człowieku upośledzony? przepraszam za słowa, ale piszę ci gamoniu, że mam wysycane łącze przez ataki tcp i chce  przekierować ruch na inny adres żeby atakujący go nie znał a ty wymyślasz głupoty xD Psst, dodałem tam wcześniej, że chodzi o ruch wychodzący.

Zapomnij o tym temacie bo jesteś zbyt specyficzny na niego.

Edytowane przez daffx
Opublikowano (edytowane)

Już abstrahując od tego jak w środku rozmowy zmieniasz temat, weź sam przeczytaj co piszesz

1. "mam wysycane łącze przez ataki tcp i chce  przekierować ruch na inny adres"

2. " chodzi o ruch wychodzący."

splitbrain? 

Nie rozumiesz paradoksu to czytaj do skutku.

Edytowane przez TheGuy
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, TheGuy napisał(a):

Już abstrahując od tego jak w środku rozmowy zmieniasz temat, weź sam przeczytaj co piszesz

1. "mam wysycane łącze przez ataki tcp i chce  przekierować ruch na inny adres"

2. " chodzi o ruch wychodzący."

splitbrain? 

Nie rozumiesz paradoksu to czytaj do skutku.

OSOBO SPECJALNA ZAWRĘ KLUCZE Z POPRZEDNICH MOICH WIADOMOŚCI ŻEBYŚ ZROZUMIAŁ.

MAM ATAK TCP NA PUBLICZNYCH ADRESACH IP NA KTÓRYCH STOJĄ SERWERY GIER, I MAM NA NICH DOZWOLONY RUCH

CHCĘ ZABLOKOWAĆ PRZYCHODZĄCY RUCH TCP NA TYCH IP Z POZIOMU FIREWALLA OVH

CHCĘ PRZEKIEROWAĆ CAŁY RUCH WYCHODZĄCY Z OKREŚLONYCH ADRESÓW IP (WCZEŚNIEJ WYMIENIONE SERWERY GIER) PRZEZ KONKRETNY NOWY ADRES IP ŻEBY ATAKUJĄCY GO NIE ZNAŁ I NA NIM POZWOLIĆ NA RUCH TCP

Edytowane przez daffx
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, TheGuy napisał(a):

To wytnij cały tcp, zostaw sobie tylko na whiteliście adres innego serwera i pchaj komunikacje do niego po tunelu a potem do valva.

Niestety jednak valve gameserver chciałby otrzymać dane z ipka serwera gry.

Karkołomne zadanie, wysłać na zewnątrz pakiety z nie swojego adresu ip  (pierwszego serwera) i to jeszcze po tcpie, gdzie musi się sesja nawiązać.

Update: jednak nie ma opcji bo przy wycięciu całego tcp nie odbierzesz odpowiedzi na ovh - faktycznie :D

I to jest ta wiadomość, na której się zacząłeś wykruszać.

Napisałeś kolejno, że wyszukiwarka serwerów to w sumie ci nie jest potrzebna, więc gdzie leży problem w implementacji tego banalnego rozwiązania?

Jeszcze dokładnie paluszkiem pokażę:

"To wytnij cały tcp, zostaw sobie tylko na whiteliście adres innego serwera i pchaj komunikacje do niego po tunelu a potem do valva." 

next:

"zwykłe proxy sobie załóż i dodaj do whitelisty na firewalu ovh."

Edytowane przez TheGuy
Opublikowano
14 godzin temu, TheGuy napisał(a):

I to jest ta wiadomość, na której się zacząłeś wykruszać.

Napisałeś kolejno, że wyszukiwarka serwerów to w sumie ci nie jest potrzebna, więc gdzie leży problem w implementacji tego banalnego rozwiązania?

Jeszcze dokładnie paluszkiem pokażę:

"To wytnij cały tcp, zostaw sobie tylko na whiteliście adres innego serwera i pchaj komunikacje do niego po tunelu a potem do valva." 

next:

"zwykłe proxy sobie załóż i dodaj do whitelisty na firewalu ovh."

Chłopie gdybym potrafił to zrobić z dockerem to bym sobie zrobił ten snat czy w inny sposób to ogarnął XD

Zrobiłem to na hoście ale nie z dockerem nie wiem czy o tym wspomniałem, ale po to zakłada się tematy w tym dziale żeby ZNALEŹĆ OSOBĘ KTÓRA SIĘ NA TYM ZNA I JEST GOTOWA TO WYKONAĆ ZA ODPOWIEDNIĄ KWOTĘ.

Opublikowano
6 godzin temu, daffx napisał(a):

Chłopie gdybym potrafił to zrobić z dockerem to bym sobie zrobił ten snat czy w inny sposób to ogarnął XD

socks proxy ustawione envem nie starczy?