Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Jaki tani hosting bez roundcube tylko z czymś innym do obsługi poczty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam hosting na thecamels ale mam już dość tego roundcube i czy ktoś się orientuje o jakimś innym tanim hostingu bez roundcube???

Opublikowano

Zasadniczo webmail to tylko aplikacja, zwykle na każdym hostingu możesz zainstalować webmaila jakiego chcesz, samodzielnie 🙂 Większość funkcji powinna w nim działać od ręki.

Jeśli natomiast chodzi o inne aplikacje niż roundcube w standardzie to np. webh.pl ma afterlogica.

Opublikowano
16 minut temu, theqkash napisał(a):

Zasadniczo webmail to tylko aplikacja, zwykle na każdym hostingu możesz zainstalować webmaila jakiego chcesz, samodzielnie 🙂 Większość funkcji powinna w nim działać od ręki.

Jeśli natomiast chodzi o inne aplikacje niż roundcube w standardzie to np. webh.pl ma afterlogica.

Wiesz tylko ja nie jestem webmasterem ja mam domene i potrzebuje na poczte serwer na maila nic więcej. A żeby samemu zainstalować webmaila to nie ta liga ;) Ale właśnie przeczytałem co napisał kolega Gryzli i może to by mi pasowało.

Opublikowano
3 minuty temu, Anakin napisał(a):

Wiesz tylko ja nie jestem webmasterem ja mam domene i potrzebuje na poczte serwer na maila nic więcej. A żeby samemu zainstalować webmaila to nie ta liga ;) Ale właśnie przeczytałem co napisał kolega Gryzli i może to by mi pasowało.

Cieszy mnie to że mogłem pomóc 

Mogę ci polecić sferahost pan Tomasz jest miły i cierpliwy dla klienta. Szybko odpowiada na pytania i pomaga rozwiązać problemy. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze taki mały off topic.  Czy to prawda że w roundcube interfejsy classic i larry nie są już wspierane? Tylko jest wspierany elastic? Pytam z ciekawości.

Opublikowano

Czyli pewnie są już przestarzałe i nie wspierane. Dawniej korzystałem też z poczty mojego dostawcy netu pod squirelli mail ale ten to już totalny staruszek.

Jeszcze dodam że dziwie się co do Larry bo korzystam z poczty vivaldi i do wyboru jest poprzez webmail Elastic no i Larry. Vivaldi reklamują się że bardzo stawiają na bezpieczeństwo a tu przestarzałe oprogramowanie?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Anakin napisał(a):

Czyli pewnie są już przestarzałe i nie wspierane. Dawniej korzystałem też z poczty mojego dostawcy netu pod squirelli mail ale ten to już totalny staruszek.

Jeszcze dodam że dziwie się co do Larry bo korzystam z poczty vivaldi i do wyboru jest poprzez webmail Elastic no i Larry. Vivaldi reklamują się że bardzo stawiają na bezpieczeństwo a tu przestarzałe oprogramowanie?

To jest tylko skórka. Larry z wersją 1.6.X, czyli aktualną powinna działać. Może nie działać od wersji 1.7.X. Wciąż jest dostępna w repozytorium skórek. Wersja 1.6.X jeszcze jakiś czas pociągnie w ramach LTS.
https://packagist.org/packages/roundcube/larry

Edytowane przez Tom X