Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, sempre napisał(a):

@devv Pozostaje kwestia sprawdzenia error/access logów jak pisałem, jaki return code zwracany jest?

Podpowiesz którą opcje wybrać?

rn.thumb.png.bffe065a6c1d2592e03f9e564d56337e.png

Opublikowano

Zeedytuj expression na customowe i wpisz to co poniżej, zaznacz wszystkie pola dokładnie jak u mnie. Następnie jeszcze raz wywołaj główną domenę przez gsc, potem wejdź w access logi i sprawdź jaki jest komunikat przy googlebocie.

image.thumb.png.86b9b32a8df790494cffc910a7480d2c.png

• Lubię 1
Opublikowano (edytowane)

Może sprawa hostingu? Jaki hosting używasz? Nie masz włączonej czasem opcji PL NET albo innego WAF'a?

Czy inne przeglądarki jak bing, yandex, duckduckgo indeksują stronę poprawnie?

Edytowane przez Tweedlex
Opublikowano

Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. Wczoraj odpuściłem już sprawę bo aż rozbolała mnie głowa od szukania przyczyny niezaindeksowania strony.

Dzisiaj wchodzę na GSC aby ponownie ujrzeć komunikat o niepożądaniu zaindeksowania domeny, a tu SZOK! Adres URL znajduje się w Google!

Nie wiem czy Google jakoś zaingerowało w tej sprawie po wysłaniu ticketu, czy ktoś magiczną różdżką sprawił że moja domena została zaindeksowana, ale temat uważam za zakończony.

Jeszcze raz dzięki wszystkim za porady :)

• Lubię 1