Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

[Sferahost.pl] Informacje na temat usług, oferty i promocji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ważna informacja - do serwerów VPS - dla ułatwienia - dorzuciliśmy kilka skryptów na "początek":
- instalacja Apache2 / nginx / lighttpd (do wyboru)
- instalacja MySQL 8 / MariaDB 11
- instalacja Wireguard (wersja serwerowa)
- instalacja n8n + nginx + SSL
- instalacja Uptime-Kuma + nginx + SSL

Tak by "uprzyjemnić" korzystanie z waszego VPS. :) 

• Lubię 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szukasz taniego VPS w Polsce pod stronę albo mały sklep?

Teraz możesz mieć własny serwer w cenie hostingu współdzielonego:

💡 VPS START - 99 zł/rok 
Kod rabatowy: VPSSTART56
👉 https://sferahost.pl/store/litosfera-vps-nvme/start

🚀 VPS BASIC - 239 zł/rok (więcej RAM, np. pod n8n / clawdbot lub prostego Wordpressa / serwer gry)
Kod rabatowy: VPSBASIC49
👉 https://sferahost.pl/store/litosfera-vps-nvme/basic

Szybkie dyski NVMe, pełna kontrola, serwer w Polsce.

Zapraszam serdecznie.

Cytat

Sferahost.pl jest marką:

ATMOSFERA Tomasz Leszczyński

ul. Kazimierza Porębskiego 78/29 

80-180 Gdańsk

NIP: 5213856696

REGON: 382583882

• Lubię 1
Opublikowano (edytowane)

Taki offtop bo trochę się z Tomkiem już czasu znamy. Gratuluję rebrandingu sfery, poprawy ux/ui, konkurencyjnych ofert mających pozyskać nowych klientów, wdrożenia wielu innych praktycznych funkcji, sam wiesz, że od strony wizualnej to była tragedia kiedyś i jak Ci kiedyś audytowałem hosting marketingowo, to tam był błąd na błędzie że aż szło załamać ręce, teraz naprawdę jest postęp, wizerunkowo, designersko, pod względem prezentacji oferty i zrozumienia chyba w końcu idei "idealnego klienta":) Już Ci wczoraj pisałem ale powtórze, że mam takie wrażenie, że przez ostatni rok naprawdę dużo się nauczyłeś ;) Gratki i oczywiście powodzenia z hostingiem, niech rośnie.

Edytowane przez sempre
  • Lubię 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Hej. 

Jak wiadomo liczba 32 jest dość istotna dla informatyki - dlatego też...

z okazji moich 32 urodzin wrzucam wam promocję na kilka usług:

- Hosting WWW (shared) - mezoSFERA Oxygen - 32 zł na rok (z kodem HAPPY32HOST) - Link do oferty

- Serwery VPS (NVMe) - litoSFERA VPS PRO - 32 zł na 3 miesiące (z kodem HAPPY32VPSPRO) - Link do oferty

- Serwery VPS (NVMe) - litoSFERA VPS POWER - 32 zł na miesiąc (z kodem HAPPY32VPSPOWER) - Link do oferty

Domena .pl - 32 zł na 2 lata - kod rabatowy HAPPY32DOM - Link do oferty

Dodatkowo opuściłem mocno ceny VPSów, by były (przynajmniej moim zdaniem) bardziej konkurencyjne. 

Zapraszam serdecznie :)

Edytowane przez l3szcz
  • Lubię 4
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzień dobry. 

Wczoraj - tj. 26.03.2026 r. nastąpiła awaria serwerów DNS znajdujących się pod adresami: dns1.sferadns.pl, dns2.sferadns.pl.

Niestety, część usług była niedostępna za co bardzo Państwa przepraszamy. Powód tej awarii cały czas badamy, nie mniej - musieliśmy podmienić maszyny, na których znajdowały się te serwery DNS i zsynchronizować cały klaster od nowa.

Za te niedogodności zwrócimy odpowiednią rekompensatę w postaci obniżenia rachunku jak i przedlużenia ważności usługi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. 

Z okazji świąt Wielkanocnych składamy najserdeczniejsze życzenia. Niech będą one czasem radości i odpoczynku.

W ramach prezentu chcemy wam zaoferować:

- VPS BASIC na pół roku w cenie 5 zł netto - kod rabatowy: EASTER5VPS

- rejestracje domeny .pl za 5 zł netto na 1 rok oraz przedłużenie (także w wypadku transferu) za 45 zł netto - kod rabatowy: EASTER5DOM

- rejestracje domeny .pl za 50 zł netto na 2 lata - kod rabatowy: EASTER50DOM2Y

- hosting mezoSFERA Oxygen za 5 zł netto na rok - kod rabatowy: EASTER5HOST

- hosting Storage Satelite za 5 zł netto na miesiąc - kod rabatowy: EASTER5STOR

- hosting pocztowy pocztoSFERA BASIC za 5 zł netto na rok - kod rabatowy: EASTER5MAIL

We wszystkich wymienionych ofertach (prócz odnowienia domeny) odnowienie będzie równe cenie zakupu.

Więcej szczegółów o pakietach znajdziecie na: https://sferahost.pl/store

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą - ważna jest tylko do 12 kwietnia 2026.

• Lubię 1
Opublikowano (edytowane)

Te kody rabatowe nadpisują cenę pełnego pakietu, a nie samego podstawowego produktu, musisz je przekonfigurować, bo teraz mogę kupić full pakiet za tyle samo co sam podstawowy produkt. Przykład na VPSie gdzie wymaksowany pakiet - 5 IPv4, DA, wszystkie dodatkowe usługi; mam dalej za to 5 zł netto.

image.thumb.png.d3b3973db2231a5573318bd3e6a1d0a8.png

Ale nadal zacna promocja. Oby takich więcej. GLWS!

Edytowane przez Tweedlex
Opublikowano

Dobra mam tego promo vps, zobaczymy jak to się będzie sprawować.  @l3szcz można prosić o dodanie obrazu debian 13? I jeśli chodzi o revdns da się to zrobić samemu z panelu czy przez ticket tylko?

Opublikowano

Debian 13 dodam. RevDNS ręcznie dodajemy. Nie mamy jeszcze pełnego automatu 

Debian 13 dodany :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

filename

OBNIŻKA RACHUNKU ZA POCZTĘ E-MAIL O 70% - KOD "POCZTA"  (przy każdym okresie rozliczeniowym).

Jeśli szukasz sprawdzonego rozwiązania pod swoją pocztę osobistą lub firmową - sprawdź rozwiązania oferowane przez naszą ofertę - pocztoSFERA.

Więcej informacji znajdziesz tu: https://sferahost.pl/store/pocztosfera

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć! 

Kolejna "mini" oferta promocyjna.

Jeśli szukasz taniej domeny - sprawdź .net.pl oraz .org.pl w Sferahost.pl.

Koszt rejestracji obu końcówek to 10 zł netto a przedłużenie to jedyne 28 zł netto! 

Cena promocyjna obowiązuje do końca maja (31.05.2026).

Dodatkowo - przy hurtowej ilości domen .pl obniżamy (manualnie) cenę przedłużeń do 45 zł netto rok.
Zachęcam do skorzystania z oferty pod tym adresem: Oferta domen w Sferahost.pl

Edytowane przez l3szcz
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

@l3szcz Czy Twoje usługi osiągną jakikolwiek normalny poziom stabilności bo w tej chwili kompletnie nie można na nich polegać. Więcej awarii jak na bieda włoskich hostach z lowendtalk... Robisz sobie antyreklamę sam. Moje darmowe serwisy, które udostępniam za free są stabilniejsze. Jeśli potrzebujesz pomocy w ogarnięciu tego daj znać a się dogadamy, nie jestem drogi. Mam 4h dziennie wolne. Moje serwisy darmowe które działają z pełną automatyzacją: https://shellter.me  i https://tb.tahio.eu. w Ovh prowadziłem też darmowe vpsy kiedyś i miałem w pełni zautomatyzowany system, który  działał po prostu... Oparty o proxmox i virtualizor. Z siecią też Ci ogarnę bo też miałeś problemy z ipv6 na vrack... 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kofany napisał(a):

@l3szcz Czy Twoje usługi osiągną jakikolwiek normalny poziom stabilności bo w tej chwili kompletnie nie można na nich polegać. Więcej awarii jak na bieda włoskich hostach z lowendtalk... Robisz sobie antyreklamę sam. Moje darmowe serwisy, które udostępniam za free są stabilniejsze. Jeśli potrzebujesz pomocy w ogarnięciu tego daj znać a się dogadamy, nie jestem drogi. Mam 4h dziennie wolne. Moje serwisy darmowe które działają z pełną automatyzacją: https://shellter.me  i https://tb.tahio.eu. w Ovh prowadziłem też darmowe vpsy kiedyś i miałem w pełni zautomatyzowany system, który  działał po prostu... Oparty o proxmox i virtualizor. Z siecią też Ci ogarnę bo też miałeś problemy z ipv6 na vrack... 

Korzystałem jakiś czas (jeszcze przed ulepszeniem panelu) i nie mogę powiedzieć, że nigdy nie było stabilnie :P

A jedyne problemy jakie były to przez customowa ofertę którą potrzebowałem 🤣 jak np gdy przesiadłem się na bunny a  na początku dogadaliśmy się tylko na whiteliste adresów cloudflare - jednak poprawa tego zajęła max kilka godzin i bardzo możliwe, że poświęcił na to swoje kilka minut w dzień wolny - lubię tak czasami coś zmienić w piątek/sobotę.

Jedyne większe problemy jakie były to przez customowa ofertę której panel jeszcze wtedy nie obsługiwał i obie strony zapominały co jakiś czas to opłacać 🤣

W pewnym momencie potrzebowałem czegoś czym będę zarządzał sam ze względu na wykorzystane rozwiązania i zrezygnowałem, funny fact moja usługa była jeszcze aktywna przez kilka miesięcy nieopłacona i niech zdecydują pieniądze - tak, z dobrej woli opłaciłem ten okres w którym już nie korzystałem a nie musiałem 🫡

Komentarz wyżej sprawił uśmiech na mojej twarzy zwłaszcza, że shelter.me reklamujesz na let 😆

Edytowane przez daffx
Opublikowano
5 minut temu, daffx napisał(a):

Korzystałem jakiś czas (jeszcze przed ulepszeniem panelu) i nie mogę powiedzieć, że nigdy nie było stabilnie :P

A jedyne problemy jakie były to przez customowa ofertę którą potrzebowałem 🤣 jak np gdy przesiadłem się na bunny a  na początku dogadaliśmy się tylko na whiteliste adresów cloudflare - jednak poprawa tego zajęła max kilka godzin i bardzo możliwe, że poświęcił na to swoje kilka minut w dzień wolny - lubię tak czasami coś zmienić w piątek/sobotę.

Jedyne większe problemy jakie były to przez customowa ofertę której panel jeszcze wtedy nie obsługiwał i obie strony zapominały co jakiś czas to opłacać 🤣

W pewnym momencie potrzebowałem czegoś czym będę zarządzał sam ze względu na wykorzystane rozwiązania i zrezygnowałem, funny fact moja usługa była jeszcze aktywna przez kilka miesięcy nieopłacona i niech zdecydują pieniądze - tak, z dobrej woli opłaciłem ten okres w którym już nie korzystałem a nie musiałem 🫡

Twoja wypowiedź jest pełna niespójności... :P piszesz nigdy nie było stabilnie, a zaraz że jedyny problem to customowa oferta, ogólnie cała wypowiedzieć to wykluczanie kolejnym zdaniem poprzedniego. Weź łyk kawy, dwa oddechy i na spokojnie napisz jeszcze raz bo mój mózg cierpi czytając to :P

Opublikowano
1 minutę temu, kofany napisał(a):

Twoja wypowiedź jest pełna niespójności... :P piszesz nigdy nie było stabilnie, a zaraz że jedyny problem to customowa oferta, ogólnie cała wypowiedzieć to wykluczanie kolejnym zdaniem poprzedniego. Weź łyk kawy, dwa oddechy i na spokojnie napisz jeszcze raz bo mój mózg cierpi czytając to :P

Jeżeli poprawi Ci to dzisiejszy dzień to rozjaśniam Ci go jak słońce ☀️ 

Chodziło mi o to, że było stabilnie a jedyne (nie)stabilnie wynikało właśnie z akcji typu przesiadka na bunny czy brak oferty w starym panelu - wtedy żaden z nas nie dostawał powiadomienia, że usługa wygasa.

Opublikowano
1 minutę temu, daffx napisał(a):

Jeżeli poprawi Ci to dzisiejszy dzień to rozjaśniam Ci go jak słońce ☀️ 

Chodziło mi o to, że było stabilnie a jedyne (nie)stabilnie wynikało właśnie z akcji typu przesiadka na bunny czy brak oferty w starym panelu - wtedy żaden z nas nie dostawał powiadomienia, że usługa wygasa.

No teraz kumam, no ja mam tego vps z promo za 5 zł i gdyby on był faktycznie dostępny (a nie jest i to bardzo często wraz z całym panelem) to był za kolejne pół roku zapłacił. A tu wszystko znika i to po kilka razy w skali miesiąca... teraz jest down nawet nie wiem jak długo ale długo jak na usługę vps. Nie mówię na temat innych usług tego nie wiem ale stabilność i dostępność mojego vps i vps znajomego którym adminuje to masakra jakaś. (oba właśnie w sferahost) nie mówiąc już o tym że rozmawialiśmy o ipv6 i w końcu ticket został zamknięty bo nie ogarną configa vrack w ovh mimo że mu wysłałem jak to mam zrobione u siebie przy 3x /56 na jednym vrack i /64 per vps. (Tu akurat wiem że temat tego routingu nie jest "książkowy" bo sam kombinowałem z 2h by to ładnie działało) 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, kofany napisał(a):

No teraz kumam, no ja mam tego vps z promo za 5 zł i gdyby on był faktycznie dostępny (a nie jest i to bardzo często wraz z całym panelem) to był za kolejne pół roku zapłacił. A tu wszystko znika i to po kilka razy w skali miesiąca... teraz jest down nawet nie wiem jak długo ale długo jak na usługę vps. Nie mówię na temat innych usług tego nie wiem ale stabilność i dostępność mojego vps i vps znajomego którym adminuje to masakra jakaś. (oba właśnie w sferahost) nie mówiąc już o tym że rozmawialiśmy o ipv6 i w końcu ticket został zamknięty bo nie ogarną configa vrack w ovh mimo że mu wysłałem jak to mam zrobione u siebie przy 3x /56 na jednym vrack i /64 per vps. (Tu akurat wiem że temat tego routingu nie jest "książkowy" bo sam kombinowałem z 2h by to ładnie działało) 

Ja ze względu na ograniczony czas w okresie gdy korzystałem z tego hostingu dogadałem się, że właściciel będzie się wszystkim zajmował a ja tylko wyklikam co chce w panelu więc jak to tam pod spodem działało nie wiem 😅 jednak miał jakieś komplikacje w swoim życiu w tamtym okresie które zrozumiałem ale fakt - nie powinno to mieć wpływu na hosting lub powinien znaleźć kogoś do pomocy nawet raz na x dni.

Zgaduje, że problem nadal może być ten sam i spowodowany tym, że wszystko robi ręcznie - mam na myśli wygasanie usług na ovh 😅 ale przy tak świeżym/małej skali hostingu zapewne chce na bieżąco optymalizować koszty i rezygnować/dodawać nowe serwery z ovh

Tak czy inaczej można to skrócić tak:

Osoba nie jest zła, usługa jak każdy o niej pamiętał działała dobrze  ale... no właśnie, hosting jest bardziej prowadzony jako hobby niż jak inne bardziej fulltime

Edytowane przez daffx
Opublikowano

Cześć, odnosząc się do stabilności - bardzo przepraszam. Źle zadziałał czynnik białkowy, między krzesłem a monitorem. A tak konkretnie - ja. Ostatnio bardziej stabilizuje usługi związane z WWW ze względu na oba projekty, które są prowadzone (1Free.eu i Sferahost.pl). Tym bardziej, że pewna część infrastruktury zaliczyła dwukrotnie fail w ciągu niemal miesiąca (DNS, to zawsze są DNS - jak nie błąd oprogramowania to jedna z serwerowni delikatnie mówiąc odmówiła współpracy - padły jej wszystkie lokalizacje jednocześnie razem z portalem zarządzania i stroną internetową). 

Czy będę chciał kogoś zatrudnić? Możliwe - na razie to nieco wykluczone. 

Co do vRack - próbowałem wielu dróg konfiguracji ale ostatecznie zaniechałem i wszystkie VPSy przerzuciłem na serwery po porzuconym vRacku ze względu na parametry. To powodowało przerwy w dostępach do usług. Mimo, że robiłem to w godzinach nocnych - przepisywanie adresacji nie od razu chwyciło i musiałem albo ręcznie przekonfigurowywać adresy MAC (wcześniej generując je od nowa) albo przekonfigurowywać routing ogólnie. 

Z góry przepraszam za tę niestabilność.

Opublikowano (edytowane)

@l3szcz 
No dobrze te twoje wyjaśnienia dalej o dupe rozbić ja wszystko rozumiem, ale co dalej? Loguję się, nie działa enduser panel nic nie mogę zrobić. Kiedyś to wróci czy mam uważać ten vps za stracony całkowicie. A z vRack i ipv6 pisałem, że mogę pomóc i pomógł bym za darmo bo sam bym na tym skorzystał bo by działało. Nie zawsze kasa jest blokerem współpracy.  Tym bardziej, że sam prowadzę sporo serwisów darmowych i staram się wspierać tych, którzy to również robią. 

Edytowane przez kofany