Skocz do zawartości
  • Cześć!

    Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Presta - katalog


Krzysiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Problem w tym, że mimo ustawienia jako domyślnej to przy kilku wersjach językowych ścieżka jest taka sama z katalogiem /eng/ ale mniejsza z tym, póki co inne wersje językowe nie będą potrzebne. Czy znasz może kod w htaccess jaki powinienem wpisać aby cały ruch z Google właśnie z podkatalogu /eng/ przekierować na właściwą stronę ale bez tego w adresie?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak działa presta i samą modyfikacją htaccess nic nie zdziałasz,
W googlach znajdziesz instrukcje jakie należy wykonać zmiany w controlerach dla wersji 1.6 i 1.7.

Istnieją tez moduły, które to zmieniają np: https://mypresta.eu/modules/seo/remove-language-iso-code-from-urls.html
 

Edytowane przez Rafiki
  • Super! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Spóźnione ale dziękuję za odpowiedzi. Czy moglibyście mi pomóc z inną kwestią? Wczoraj zauważyłem, że wersja mobilna przestała mi działac - może ktoś ma pomysł o co chodzi? Link do strony. W wersji pc header działa ok, natomiast w wersji mobilnej, w nagłówku nie wyświetla się nic, a po kliknięciu w menu, jakby przekierowuje mnie na inną podstronę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W szablonie na samym dole masz dodany element <table> który nie jest responsywny.

Prawdopodobnie w pliku footer.tpl wstawiony na sztywno albo w ostatnim module w hooku displayFooter.

 

U mnie na androidzie rzeczywiście ładuje się więcej elementów źle (menu nie działa jak powinno i slajder z produktami się rozjdzedza) - ale to na pierwszy rzut oka robi jakis javascript bo strona rozjeżdza się dopiero po jakims czasie od załadowania. Na desktopie z podglądem mobilnych urządzeń jest ok.

 

Ciężko tak bez analizy stwierdzić co wywołuje konflikt - zacznij od wyłączenia wszystkich dodatkowych modułów (przez ustawienia w panelu w zakładce wydajności jest opcja aby wyłączyć nadpisywania oraz moduły niestandardowe - po zmianie i wyczyszczeniu cache sprawdz czy szablon się naprawił - jeśli nie to możliwe ,że nie moduł a jakiś element w szablonie ma błędy).

  • Super! 1
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z forum, wyrażasz zgodę na: Warunki użytkowania, Regulamin, Polityka prywatności.