Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem dość duży problem ze wszystkimi domenami .pl które mam u różnych rejestratorów. 

Zmienione NSy na inne, propagacja domen stoi, na dns.pl/whois co prawda info o aktualizacji serwerów jest, ale sprawdzając proapgacje dnschecker itp cały czas są stare.

Domeny przekierowane w piątek wieczór i jeszcze nigdy nie miałem tak, żeby przez tak długi czas to stało. 

Zauważyliście podobny problem? W sieci brak info.. 

Opublikowano

dns.pl potwierdził weekendowe problemy, które już nie powinny występować

powoli wszystko wraca do normy, domeny przekierowane w piątek wieczór, zaczynają łapać poprawne NSy. 

Opublikowano
W dniu 1.03.2026 o 22:49, DawPi napisał(a):

Gdzie to info jest na ich stronie?

Na stronie nie było, jednak taką informację uzyskałem po kontakcie z nimi, nie miałem pewności gdzie leży problem z tym że strefa się nie aktualizuje, a pojawił się lekki stres bo zaplanowane miałem migracje na weekend i istniało ryzyko że pracownicy wrócą do biur w poniedziałek a propagacja od piątku będzie nadal trwać :) na szczęście w niedzielę po 15:00 już ruszyło.