Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje dla znajomej hosting wordpress. Sklep jej sie rozrosl, a CF nie wyrabia. Sytuacja wyglada tak, ze raz na miesiac mniej wiecej ma dostawy towarow i wejscia na strone 12k/dzien przez pare dni, a potem spokoj. Ktos, cos? 

Opublikowano

Jeżeli jest tam ruch 12 tyś. Odwiedzin dziennie to raczej hosting nie wyrabia a nie CF .

Pod tak dużą ilość odwiedzin t raczej Vps albo dedyk. 

Opublikowano
37 minut temu, Gryzli napisał(a):

Jeżeli jest tam ruch 12 tyś. Odwiedzin dziennie to raczej hosting nie wyrabia a nie CF .

Pod tak dużą ilość odwiedzin t raczej Vps albo dedyk. 

CF = Cyber Folks

A czy sklep ma wdrożone poprawnie cache? Licząc że tylko kilka % to kupujący, a reszta tylko przegląda towar to sklep z 12k wejść dziennie powinien działać na każdym sharedzie. Może to wina spadku jakości w CF. Spróbuj hostido i włącz LS Cache.

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli mógłbym cokolwiek wtrącić apropos moich doświadczeń z CF, mam małe case study z dosłownie kilku tygodni wstecz. Wnioski są po prostu takie, że po migracji do mnie sklep klientki (branża tiktok - marka osobista) z TTFB 5 sekund do Warszawy, spadło po przesiadce do 0.2s. Nie mówię że CF jest złe, myślę jedynie że nie wykorzystują w pełni swojego potencjału biorąc pod uwagę jak duzi są. Nie osądzam daje tylko czyste dane do dalszego feedbacku.

Edytowane przez sempre
Opublikowano
W dniu 6.02.2026 o 22:06, sempre napisał(a):

Jeżeli mógłbym cokolwiek wtrącić apropos moich doświadczeń z CF, mam małe case study z dosłownie kilku tygodni wstecz. Wnioski są po prostu takie, że po migracji do mnie sklep klientki (branża tiktok - marka osobista) z TTFB 5 sekund do Warszawy, spadło po przesiadce do 0.2s. Nie mówię że CF jest złe, myślę jedynie że nie wykorzystują w pełni swojego potencjału biorąc pod uwagę jak duzi są. Nie osądzam daje tylko czyste dane do dalszego feedbacku.

a ja atm saxze, po tym co sie dzieje z klientami ktorych tam wysylalismy, ze na nowych hostingach straszna bieda sie zrobila. Te stare serwery nadal gadaja jak poinny i jest cacy, a te nowe maja jakies limity nieco chore momentami.