Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
Szukam rozwiązań hostingowych dla moich klientów, ponieważ planuję migrację z obecnego serwera dedykowanego. Chcę rozłożyć klientów na różnych dostawców, unikając sytuacji, w której wszyscy są w jednym miejscu.

Klienci z większym zapotrzebowaniem, tutaj dobrze żeby każdy miał osobny hosting (min. 8GB ram)

• 1x 150GB
  • 1x 100GB
  • 8x 50GB

Mniejsi klienci, tutaj raczej bym wolał rozmieścić ich na kilku resellerach (2 lub 3)

• 10x 10GB
  • 20x 5GB

Zależy mi na:
-  szybkiej reakcja z supportu
- dostęp do starszych wersji PHP (na resellerach)

Aktualnie mam kilka stron w hostido z którego jestem zadowolony, ale nie chce trzymać wszystkich u jednego dostawcy + niestety nie mają resellera.

• 1 rok później...
Opublikowano
20 minut temu, Kapitan_Bomba napisał(a):

@l3szcz a masz program partnerski? Bo na tym opierają się te wszystkie "obiektywne porównywarki".

Tak. Jest afiliacja. :)

Standardowa jak na warunki WHMCS ale i to sie zmieni niebawem.

Opublikowano
1 godzinę temu, l3szcz napisał(a):

^Cześć. Ale chyba nie uwzględniłeś wszystkich w rankingu. Zwłaszcza cenowym.

a co mam jeszcze dodać? Mam w planach kolejne ale przebijanie się przez regulaminy i seedowanie danych zajmuje sporo czasu. 

1 godzinę temu, Kapitan_Bomba napisał(a):

@l3szcz a masz program partnerski? Bo na tym opierają się te wszystkie "obiektywne porównywarki".

Generlanie u mnie sa tylko twarde dane. Nie da sie kupić wyższej pozycji lub dac cos sponsorowanego. Linki sa no jasne bo musze za cos oplacic vpsa czy prad :)

Ale tak jak mówię nie da się kupic pozycji. Liczone jest TCO dwa lata bo sam pwnei wiesz ze nie jest istotne ile zaplcisz wpierwszym roku tylko ile po dóch latach i jaki bedzie CTO za 2 lata. A jak poszperasz u mniena hostgrade.pl to znajdziesz takie "perełki" gdzie podwzyak jast nawet powyzej 2000% 

Opublikowano
1 godzinę temu, l3szcz napisał(a):

^Cześć. Ale chyba nie uwzględniłeś wszystkich w rankingu. Zwłaszcza cenowym.

https://sferahost.pl/ ...:) juz patrzę ! :)

W dniu 27.02.2025 o 13:52, smarthost napisał(a):

Zapraszam: konta resellerskie z cPanel: https://www.smarthost.pl/pakiety-hostingowe-reseller konta obsługują stare wersje PHP

Support jest błyskawiczny - w ciągu 7 sekund odbierają chat żywi ludzie - o dowolnej porze, również w niedziele i święta - najlepiej samemu przetestować na www.smarthost.pl

:wq

uczciwie :) https://hostgrade.pl/hosting/smarthost/