Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Opinie o PixelCloud.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio trafiłem (przez sponsorowany post na Facebooku) na hosting PixelCloud.pl i muszę przyznać, że ich oferta wygląda naprawdę bardzo atrakcyjnie, szczególnie cenowo i pod względem parametrów.

Czy ktoś z Was korzysta lub korzystał z tego hostingu? Jakie macie doświadczenia? Próbowałem znaleźć jakieś opinie w internecie, ale praktycznie nic konkretnego nie ma - co trochę mnie zastanawia.

Dane firmy:

The Bill Boys sp. z o.o.
al. Wojska Polskiego 79/2
58-500 Jelenia Góra, Polska
NIP: 6112846426

[email protected]

Opublikowano
2 godziny temu, devv napisał(a):

Próbowałem znaleźć jakieś opinie w internecie, ale praktycznie nic konkretnego nie ma - co trochę mnie zastanawia.

Operator bardzo młody:  Data rejestracji 4 listopada 2025 r. 
Rynek bardzo trudny.

Opublikowano

Uwielbiam tak profesjonalnie zabezpieczony backend: https://pixelcloud.pl/wp-login.php

5 godzin temu, devv napisał(a):

Cześć, ostatnio trafiłem (przez sponsorowany post na Facebooku) na hosting PixelCloud.pl i muszę przyznać, że ich oferta wygląda naprawdę bardzo atrakcyjnie, szczególnie cenowo i pod względem parametrów.

Oferta wygląda atrakcyjnie tylko w pierwszym roku.

• Lubię 1
Opublikowano (edytowane)

Na potrzeby testów (i własnej ciekawości) zmigrowałem dwa mniejsze projekty, korzystając oczywiście ze wsparcia technicznego, żeby sprawdzić również ten aspekt. Support odpowiada bardzo szybko, co zdecydowanie zasługuje na plus. Panel to dobrze wszystkim znany DirectAdmin, wyposażony w estetyczną skórkę i intuicyjnie uporządkowane opcje.

Strona oparta na WordPressie z WooCommerce (wykorzystywanym jedynie do płatności online) osiąga obecnie 99% wydajności w GSC, podczas gdy na poprzednim hostingu wynik wynosił zawsze około 94%. Nie mam pewności, czy to przypadek, ale ze swojej strony nie wprowadzałem żadnych zmian. Aby powiedzieć coś więcej musi minąć trochę czasu.

Beztytuu.thumb.png.bcbcc89630710a0322838de66a0f32a9.png

40 minut temu, Darek86 napisał(a):

Uwielbiam tak profesjonalnie zabezpieczony backend: https://pixelcloud.pl/wp-login.php

No tutaj średnio wypadli, fakt.

40 minut temu, Darek86 napisał(a):

Oferta wygląda atrakcyjnie tylko w pierwszym roku.

Przedłużenie na tle podobnych firm hostingowych nie jest też wygórowane moim zdaniem. Da się znaleźć taniej, np. Hostline, Hostido ale drogo nie jest.

Edytowane przez devv