Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

ShopGold polecany hosting współdzielony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jaki współdzielony (sprawdzony z tym CMS) hosting , z możliwością skalowania, pod ShopGold polecacie? Sklep mały, ruch mały ale z perspektywą wzrostu. VPS - nie potrzebuje. Home, nazwa, cyber nie chce.  NetEasy.pl (sprawdzono nie działa, support wysyła do autorów). MyDevil działa, ale żeby ssl działał z pocztą trzeba dokupić dedykowane IP ( uważam to zbędne, wtedy już lepiej VPS z administracja).  

Edytowane przez MaxPan
Opublikowano (edytowane)

Dzięki Small, to Mydevil  

Cytat

Aby skorzystać z usługi SSL w sposób tradycyjny (bez wykorzystania technologii SNI niwelujacej potrzebę osobnego IP) należy posiadać prywatny adres IP oddzielny dla każdego certyfikatu. Możesz przejść do zakupu, korzystając z jednego z odnośników poniżej:

Edytowane przez MaxPan
Opublikowano
1 minutę temu, MaxPan napisał(a):

Dzięki Small, to Mydevil  

Prawda. Może skorzystaj z usług np webh.pl mają duże konta hostingowe. Dla małego sklepy konto hostingowe starczy small.pl za 1zl. Jak coś większego to bym brał webh.pl 

Obczaj skrypt pff jest bardzo fajny. 

• Zażenowany 1
Opublikowano

@MaxPan jeśli będziesz potrzebował wsparcia przy instalacji tego lub innego skryptu to służymy pomocą. Wymagania ShopGold spełniamy, zarządzanie modułami PHP jest u nas w panelu i można potrzebne lub niepotrzebne moduły włączyć lub wyłączyć. Tak czy inaczej w razie problemów wesprzemy w instalacji. 

• Lubię 1
Opublikowano

Nie. Ale instalowałem pffshop 

Poza tym firma każda firma ci raczej da konto na test na kilka dni za darmo. Podczas okresu testowego sprawdzisz czy działa wszystko prawidłowo. Poza tym polecił bym ci do swojego sklepu używać CDN 

• Zaskoczony 1
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Nie. Ale instalowałem pffshop 

Cytat

Jaki współdzielony (sprawdzony z tym CMS) 

Cytat

Podczas okresu testowego sprawdzisz czy działa wszystko prawidłowo. 

Niestety ale mój czas kosztuje :D Wole zapytać na którym dokładnie ten CMS jest zainstalowany i dziala. Dziękuję za zagazowanie. 

3 minuty temu, webh napisał(a):

@MaxPan jeśli będziesz potrzebował wsparcia przy instalacji tego lub innego skryptu to służymy pomocą. Wymagania ShopGold spełniamy, zarządzanie modułami PHP jest u nas w panelu i można potrzebne lub niepotrzebne moduły włączyć lub wyłączyć. Tak czy inaczej w razie problemów wesprzemy w instalacji. 

dziękuje, mam kupione konto www jest nie używane. Spróbuje

Edytowane przez MaxPan
Opublikowano
Godzinę temu, MaxPan napisał(a):

MyDevil działa, ale żeby ssl działał z pocztą trzeba dokupić dedykowane IP ( uważam to zbędne, wtedy już lepiej VPS z administracja).  

Do ssl polecił bym ci zainwestować w serwer cdn np cloudflare lub bunny tam możesz wygenerować certyfikat SSL i korzystać z szyfrowania połączena za  niskie kwoty.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, MaxPan napisał(a):

Dziękuje, ale chyba nie czyta Pan ze zrozumieniem :D Pozdrawiam temat można zamknąć.

Czytam ze zrozumieniem. Trochę mi się pomyliło, bo się nie wyspałem. 

Poza tym nie żaden Pan. 

Edytowane przez Gryzli
  • Lubię 1
Opublikowano (edytowane)

@MaxPanA w jakim celu potrzeba ci SSL dla poczty? Nie możesz używać adresów mailX.mydevil.net w klientach pocztowych dla których jest dodany zaufany SSL? Przecież żaden inny hosting nie pozwoli ci użyć własnego SSL dla poczty.

Edytowane przez Tweedlex
  • Lubię 1
Opublikowano (edytowane)

p.s Na hostingu www @webh CMS działa prawidłowo, suport na najwyższym poziomie, kompetentny. Wszystkie niezbędne opcje dla pracy tego CMS lub już włączone lub dostępne do włączenia  w konfiguracji PHP.  Na PHP 8.1 wszytko działa prawidłowo. 

Edytowane przez MaxPan
  • Lubię 1