Skocz do zawartości
  • Cześć!

Witaj na forum RootNode - aby pisać u nas musisz się zarejestrować, a następnie zalogować. Posty pisane z kont niezarejestrowanych nie są widoczne publicznie.

Kontener Morski pod serwerownie, czym ocieplić.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie do osób które swoje serwery trzymają w kontenerach morskich, czym lub w jaki sposób ociepliliscie wnętrze.

Szukam sposobu bądź pomyslu jak ocieplić taki kontener.

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

A czy nie będzie się skraplalo? Zimno-Ciepło?

Opublikowano (edytowane)

Ja jak jeżdżę po ludziach, to w takich kontenerach (czy to morskich, czy biurowych) głównie mają klimatyzację i nią grzeją lub po prostu zakładają pompę ciepła. Dodatkowo, większość jeszcze ociepla takowy kontener styropianem, żeby ciepło dłużej trzymało i się nie skraplało.

Edytowane przez BartekSz
Opublikowano
7 minut temu, BartekSz napisał(a):

Ja jak jeżdżę po ludziach, to w takich kontenerach (czy to morskich, czy biurowych) głównie mają klimatyzację i nią grzeją lub po prostu zakładają pompę ciepła. Dodatkowo, większość jeszcze ociepla takowy kontener styropianem, żeby ciepło dłużej trzymało i się nie skraplało.

Tak właśnie planowałem, żeby to ocieplić styropianem 5cm i na to przykręcić płytę MDF żeby jakoś to wyglądało w środku :) 

Opublikowano
3 minuty temu, adamnt napisał(a):

Tak właśnie planowałem, żeby to ocieplić styropianem 5cm i na to przykręcić płytę MDF żeby jakoś to wyglądało w środku :) 

Wydaje mi się, że to będzie najlepsza i jednocześnie najtańsza forma docieplenia owego kontenera. Co do waloru estetycznego, tutaj to różnie, więc raczej kwestia indywidualna. Widziałem i zaciągniętą strukturę, i płytę MDF, i owiniętą a'la folię dookoła kontenera ;)