Skocz do zawartości

szogun

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    69
  • Rejestracja

Reputacja

0 Neutral

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Odblokowane porty Tak baza wstała.
  2. Okej coś się ruszyło lecz teraz onnecting to database failed: [2013]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 0 Moja konfiguracja [client] port=3306 socket=/var/run/mysqld/mysqld.sock [mysqld_safe] socket=/var/run/mysqld/mysqld.sock [mysqld] user=mysql pid-file=/var/run/mysqld/mysqld.pid socket=/var/run/mysqld/mysqld.sock port=3306 bind-address = 0.0.0.0 basedir=/usr datadir=/var/lib/mysql tmpdir=/tmp lc-messages-dir=/usr/share/mysql log_error=/var/log/mysql/error.log symbolic-links=0 skip-external-lock
  3. Zapomniałem wspomnieć o tym , posiadam dodany host
  4. Hej od paru dni zagościł u mnie cyperpanel do zarządania na vipsie lecz mam malutki problem z nim. Gdy podpinam bazę danych lokalnie to wszystko ładnie śmiga w momencie gdy próbuje połączyć się do niej zewnętrznie mam błędy, spędziłem pół dnia klepiąc przeróżne komendy etc elcz nie znalazłem odpowiedniego sposobu na eliminacje problemu Bład podczas połączenia z bazą: [2003]: Can't connect to MySQL server on 'xxx' (111) Bład podczas połączenia z bazą: [2003]: Can't connect to MySQL server on 'xxx' (113)
  5. Ja się podaje przy tym, jeżeli ktoś chętny się znajdzie aby pomóc odpłatnie to naprawić to zapraszam do kontaktu
  6. Korzystam z aplikacji na vpsie, która wykorzystuje youtube-dl lecz w tym momencie dostała blokadę na rozwiązanie captcha aby móc z tego swobodnie korzystać . Tutaj wynalazłem rozwiązanie lecz właśnie mam z nim problem https://github.com/ytdl-org/youtube-dl#http-error-429-too-many-requests-or-402-payment-required
  7. Ewentualnie czy ktoś zna inne obejście blokady na adres ip maszyny nałożony przez youtube , dodam że dla youtube- dl probowałem poprzez proxy, forsowałem połączenie po ipv4 i niestety za każdym razem owy błąd się pojawia, więc właśnie ostatnią deską ratunku jest właśnie podmiana cookies
  8. Witam Nie mam zbytnio pojęcia jak mogę rozwiązać problem z HTTP Error 429: Too Many Requests sugerując się dokumentacją, wyeksportowałem cookies z czystej przeglądarki i przy próbie konwertowania cookies za pomocą tego narzędzia - https://github.com/dandv/convert-chrome-cookies-to-netscape-format wywala mi masę błędów /home/convert-cookies.js:25 if (domain.charAt(0) !== '.') ^ TypeError: Cannot read property 'charAt' of undefined at Object.<anonymous> (/home/convert-cookies.js:25:14) at Module._compile (internal/modules/cjs/loader.js:1118:30)
  9. Hej, ktoś mi może powiedzieć czemu te dwie owe komendy nie działają # Deleting archive age 3days echo "Deleting archive age 3d." rclone delete --min-age 3d -v onefrag:backup_ts3 # rclone cleanup onefrag:trash Jeżeli je wykonam ręcznie to mi usunie owe pliki z tego katalogu , lecz jak dodam go do w/w skrypciku który jest uruchamiany codziennie cronem to nie przechodzi to
  10. Wszystko się wyjaśniło wdała się literówka Teraz niby wszystko ładnie tylko dlaczego, podczas uploadu mi zwraca że nie ma katalogu, gdy po użyciu komendy rclone lsd remote: katalogi się wyświetlają prawidłowo -1 2020-10-15 12:24:39 -1 backup -1 2020-10-10 23:13:55 -1 backup_ts3 Failed to create file system for "mega:backup": didn't find section in config file A tutaj prezentuje moje wypociny # shebang, meaning that the script will be executed by a specific interpreter, bash here. !/bin/bash #
  11. Hej, jest ktoś mi w stanie pomóc ogarnąć automatyczny upload kopii zapasowej na hosting mega.nz po części skrypt posiadam do tworzenia kopii lecz mam problem ze stworzeniem za pomocy rclone uploadu plików. Po skorzystaniu z małej ściągawki, która jest dokumentacja niestety poległem w użyciu tego, po wykonaniu tych kroków problem pojawia się po wydaniu polecenia rclone ls remote: które u mnie zwraca błąd Failed to create file system for "remote:": didn't find section in config file https://rclone.org/mega/
  12. Gdyby ktoś miał problem, należy pobrać ts3ab w wersji dev, i postąpić według tego rozwiązania https://github.com/Splamy/TS3AudioBot/issues/858
  13. Hej, mam mały problem z aplikacją typu audiobot wszystko jest ładnie cacy aplikacja się instaluje odpala klientów itp lecz po wysłaniu do niej komendy pojawiają się problemy. Kontaktowałem się już z autorem owej aplikacji i twierdzi że to musi być gdzieś wina po stronie mojego vpsa ponieważ aplikacja działa prawidłowo. Link do aplikacji, która odpalam - https://github.com/x-Scripts/TS3AB-Panel A tutaj logi jakie się pojawiają - https://pastebin.com/5cyAZbaz
  14. Zatrudniając fachowca nie jest na rękę jak mam nauczyć się wtedy zażądaniem swojej maszyny gdy ktoś za mnie to wykona. 2020-07-09T13:17:59.148457Z 0 [Warning] TIMESTAMP with implicit DEFAULT value is deprecated. Please use --explicit_defaults_for_timestamp server option (see documentation for m$ 2020-07-09T13:17:59.148604Z 0 [Warning] 'NO_ZERO_DATE', 'NO_ZERO_IN_DATE' and 'ERROR_FOR_DIVISION_BY_ZERO' sql modes should be used with strict mode. They will be merged with s$ 2020-07-09T13:17:59.154885Z 0 [Note] /usr/sbin/mysqld (mysqld 5.7.30-0ubuntu0.18.04.1) starting as proce
  15. Hej od pewnego czasu zmagam się z problemem na vpsie, który dotyczy baz danych, mianowicie po x czasie działania co jakiś czas w logach widnieje (Got timeout reading communication packets) [client] port=3306 socket=/var/run/mysqld/mysqld.sock [mysqld_safe] socket=/var/run/mysqld/mysqld.sock [mysqld] user=mysql pid-file=/var/run/mysqld/mysqld.pid socket=/var/run/mysqld/mysqld.sock port=3306 basedir=/usr datadir=/var/lib/mysql tmpdir=/tmp lc-messages-dir=/usr/share/mysql log_error=/var/log/mysql/error.log symbolic-links=0 skip-external-locking key_buffer_size = 16M max_allowed_p
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z forum, wyrażasz zgodę na: Warunki użytkowania, Regulamin, Polityka prywatności.