Skocz do zawartości
Krzysiek

Presta - katalog

Polecane posty

Cześć,

 

Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i zna rozwiązanie.

Zmieniłem wersję językową sklepu i wszystko jest ok poza samym adresem - nazwa domeny/eng/

Czy mógłbym kogoś prosić o podpowiedź co powinienem zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem w tym, że mimo ustawienia jako domyślnej to przy kilku wersjach językowych ścieżka jest taka sama z katalogiem /eng/ ale mniejsza z tym, póki co inne wersje językowe nie będą potrzebne. Czy znasz może kod w htaccess jaki powinienem wpisać aby cały ruch z Google właśnie z podkatalogu /eng/ przekierować na właściwą stronę ale bez tego w adresie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowany)

Tak działa presta i samą modyfikacją htaccess nic nie zdziałasz,
W googlach znajdziesz instrukcje jakie należy wykonać zmiany w controlerach dla wersji 1.6 i 1.7.

Istnieją tez moduły, które to zmieniają np: https://mypresta.eu/modules/seo/remove-language-iso-code-from-urls.html
 

Edytowano przez Rafiki
  • Super! 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Spóźnione ale dziękuję za odpowiedzi. Czy moglibyście mi pomóc z inną kwestią? Wczoraj zauważyłem, że wersja mobilna przestała mi działac - może ktoś ma pomysł o co chodzi? Link do strony. W wersji pc header działa ok, natomiast w wersji mobilnej, w nagłówku nie wyświetla się nic, a po kliknięciu w menu, jakby przekierowuje mnie na inną podstronę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dziwne u mnie działa, ale wygląda jakbyś miał zepsuty jeden moduł w wersji mobilnej

 

Screenshot_2020-07-03.jpg

  • Super! 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W szablonie na samym dole masz dodany element <table> który nie jest responsywny.

Prawdopodobnie w pliku footer.tpl wstawiony na sztywno albo w ostatnim module w hooku displayFooter.

 

U mnie na androidzie rzeczywiście ładuje się więcej elementów źle (menu nie działa jak powinno i slajder z produktami się rozjdzedza) - ale to na pierwszy rzut oka robi jakis javascript bo strona rozjeżdza się dopiero po jakims czasie od załadowania. Na desktopie z podglądem mobilnych urządzeń jest ok.

 

Ciężko tak bez analizy stwierdzić co wywołuje konflikt - zacznij od wyłączenia wszystkich dodatkowych modułów (przez ustawienia w panelu w zakładce wydajności jest opcja aby wyłączyć nadpisywania oraz moduły niestandardowe - po zmianie i wyczyszczeniu cache sprawdz czy szablon się naprawił - jeśli nie to możliwe ,że nie moduł a jakiś element w szablonie ma błędy).

  • Super! 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Korzystając z forum, wyrażasz zgodę na: Warunki korzystania z serwisu, Regulamin, Polityka prywatności.